23948sdkhjf

Fabriksporten måtte lade livet

Der var tale om den største konstruktion, der nogensinde er bygget hos Jydsk Montage og Svejseteknik, da en kunde bestilte to store kedelanlæg.
Det var en opgave lidt udover det sædvanlige, direktør Lars Hansen og hans personale hos Jydsk Montage og Svejseteknik begyndte på for et par måneder siden.

- Vi blev kontaktet af den danske virksomhed Weiss, som vi har samarbejdet med igennem de sidste seks-syv år, med henblik på at lave to kedelanlæg. Normalt så monterer vi deres anlæg ude på afleveringsadressen, men denne gang skulle vi opbygge dem fra bunden. Det betød, at Jydsk Montage og Svejseteknik skulle bygge alt bortset fra selve kedlerne. Det vil sige, at kedelhus, elarbejde osv. er lavet i Hadsund - men efter Weiss' tegninger, forklarer Lars Hansen.

De to anlæg skulle hver indeholde en 3 MW kedel, der skulle leveres til Umeå i Sverige. Et anlæg vejer 34 tons og fylder 3,2 meter i bredden og 15 meter i længden, så det var lidt af en udfordring for Hadsund-virksomheden at håndtere dem.

- De blev transporteret til Sverige på specielle blokvogne, og havde de være bare 20 mm højere, så måtte vi faktisk ikke have kørt med dem. Vi måtte også bygge en ny port på vores værksted for overhovedet at få dem ud derfra. De var simpelthen blevet så store, at de ikke kunne gå ud af den gamle. Vi er jo vant til at bygge dem ude ved husene, så vores værksted er egentlig ikke gearet til så store konstruktioner. Men det bliver jo større og større, det vi laver, så det var en spændende udfordring, lyder det fra Lars Hansen, der fortsætter:

- Da vi skulle læsse anlæggene på lastbilerne, opstod der endnu et problem. Vi måtte simpelthen pille gavlen af vores telthal for at kunne flytte rundt på dem. Derudover måtte vi køre anlæggene ud på ”rulleskøjter”, fordi kranen ikke kunne nå ind i værkstedet.

I alt tog det Jydsk Montage og Svejseteknik to måneder at færdiggøre de to kedelanlæg til Weiss, og undervejs var det hårdt arbejde for virksomhedens ansatte. I tillæg til egne montører havde man en overgang fire eksterne elektrikere samt fem eksterne montører i gang med arbejdet på anlæggene. Og på trods af en presset tidsplan, lykkedes det at blive færdig til tiden.

- Til sidste arbejdede vi jo næsten i døgndrift for at nå vores deadline. Vi arbejdede faktisk på anlæggene, helt til de blev læsset på lastbilerne. Men hvis de kommer med en lignende opgave, så er vi klar, men det er nu rart nok med et par ugers pause oven på den omgang, konstaterer Lars Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078