23948sdkhjf

OL-succes til Universal Robots

De danske robotarme havde en lille, men vigtig rolle under det nyligt overståede OL.
Søndag aften bankede Danmark Frankrig i håndboldfinalen ved OL. Måske var det, fordi Danmark i alt ubemærkethed havde en lille spion placeret i den franske lejr.

Den nationale franske tv-station France TV har nemlig brugt en løsning med robotarme fra Universal Robots til at lave billeder fra svømme- og atletikkonkurrencerne i Rio de Janeiro.

Løsningerne er leveret af den franske virksomhed AR+, som er specialiseret i at designe kameraløsninger til tv-stationer. Kommunikationsansvarlig Camille Garnier forklarer, hvorfor man har kastet kærligheden på den danske robotarm.

- UR-armen er perfekt til sådanne løsninger, da den kan bære ethvert kamera, der vejer mindre end 8 kg. Det er muligt at lave en masse panoreringer, simple eller komplekse, da robotten er meget præcis selv i loop-mode. Da det er en letvægtsrobot, kan den monteres i loftet eller på en væg. Den er støjsvag, så den forstyrrer ikke studiemiljøet. Sidst men ikke mindst er det en kollaborativ robot, der stopper, så snart den rammer noget, så den er sikker for de personer, der arbejder omkring den.

Udover France TV har AR+ blandt andet leveret løsninger til to andre franske tv-stationer; iTélé og LCI. iTélé er en nyhedsstation, der sender i døgndrift, så her bruges systemet i høj grad til live-udsendelser. Derudover er systemet leveret til russiske RenTV og slovakiske Markiza, og sidst men ikke mindst bruges det af amerikanske Riot Games, der blandt andet producerer turneringen League of Legend.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111