23948sdkhjf

Det er de små virksomheder, der uddanner unge

Det er de små og mellemstore metalvirksomheder, der uddanner lærlinge til fremtidens arbejdsmarked. Det viser en analyse som DS Håndværk & Industri har lavet. Antallet af lærlinge hos metalarbejdsgiverne er nemlig større end nogensinde før. Men der skal også kæmpes for det, hvis virksomhederne vil have mandskab nok om fem og 10 år.
- Jeg tror, at specielt de små virksomheder har forstået, at det bliver svært at få unge medarbejdere nok i de nærmeste år. Derfor har de taget flere og flere lærlinge ind. De regner naturligvis med at beholde de unge som medarbejdere, når de engang er uddannet, fortæller uddannelseschef i DS Finn Kyed.

Men der er ikke nogen garanti for, at de unge bliver hos den lille smedevirksomhed eller vvs-installatør, når svendebrevet er i hus. Selv om undersøgelser viser, at de store virksomheder gennemsnitligt set har langt færre lærlinge per medarbejder, skal de også have fat i unge medarbejdere. Derfor bliver kampen om de nyuddannede skærpet i de kommende år.

- Vi skal blive bedre til at fortælle de små virksomheder, hvordan de holder fast i de unge medarbejdere. Og ellers få dem til at uddanne lige så mange som de plejer uanset finanskrise og generel økonomiske afmatning, siger DS-uddannelseschefen.

Undervisningsministeriets seneste tal for ansøgninger til erhvervsuddannelserne viser, at der har været færre ansøgere i år end tidligere. Med op imod 1.800 lærlinge tegner DS håndværk & Industris medlemsvirksomheder sig for en meget stor andel af det samlede antal elevpladser indenfor metalområdet.

Kilde: DS Håndværk & Industri - http://www.ds-net.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079