23948sdkhjf

Sanistål jagter kapital til gældsnedbringelse

Nedbringelse af gælden på 2,7 mia. kr. har høj prioritet hos Sanistål, og derfor arbejder virksomhedens ledelse på at skaffe 1 mia. kr. til formålet.
Ifølge Børsen er det først og fremmest salg af en række ejendomme i Aalborg, Odense og Greve, der skal skaffe de mange millioner. Bortset fra virksomhedens stålanlæg i Taulov er alle ejendomme dermed sat til salg, og i alt håber Saniståls ledelse at kunne skaffe 800 mio. kr. gennem ejendomssalget. Derudover arbejder Sanistål på at skaffe yderligere kapitaltilførsel i størrelsesordenen 200 mio. kr. Hvad dette består af, er dog ikke oplyst, men økonomidirektør Henning Vilslev betegner det som ”traditionel kapitaltilførsel”.

Flere analytikere vurderer dog, at det kan blive svært at hente de mange millioner gennem ejendomssalget. Blandt andet vurderer Lars Terp Paulsen, aktieanalytiker hos Jyske Bank, at priserne på bygningerne vil komme under pres på grund af udviklingen på ejendomsmarkedet de seneste måneder. Henning Vilsslev holder dog stadig fast i salgsplanerne og vurderingen af bygningerne:

- Vi mener, det er realistisk at sælge, men vi forventer ikke, det er nemt at sælge til en fornuftig pris, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112