23948sdkhjf

Design og kvalitet skal gøre forskellen

Nordjyske HM Machinery er klar med en ny pladesaks, som man har store forventninger til.
Halvandet år har HM Machinery brugt på at udvikle den nye pladesaks, som er klar til lancering på det internationale marked i efteråret. Den nordjyske virksomhed er grundlagt i 1980 og har altså flere årtiers erfaring med at udvikle maskiner til tyndpladeindustrien. De mørkegrønne maskiner står i dag på masser af værksteder over hele verden.

Nyeste skud på stammen er en relancering af de velkendte JBS sakse i nyt design, som kommer i tre udgaver; 1270x3,0 mm, 1270x4,0 mm, 2020x3,0 mm. Den grundlæggende teknologi i klippedelen er velkendt, men til gengæld er der brugt masser af ressourcer på at arbejde med design og ergonomi.

- For det første er designet blevet mere rundt, mere tidssvarende og et mere moderne look. Der er kælet for detaljerne. Vi synes, markedet er ved at været klar til et mere lækkert produkt. Folk er ved at være trætte af det skrammel, der kommer ude fra Østen og vil gerne have europæisk kvalitet og noget, der er mere lækkert at se på og røre ved forklarer Claus Nielsen, der er administrerende direktør i Scantoolgroup, som i 2005 overtog HM Machinery.

Nyt patent sikrer bedre arbejdsmiljø
Det er ikke blot den grønne farve, der har fået en opfriskning. Der er også i høj grad arbejdet med ergonomien på maskinen – især når operatøren skal fjerne de klippede plader fra maskinen.

- En nat jeg lå og ikke kunne falde i søvn kom jeg til at tænke på, at det ikke var nødvendigt, at det hele skulle være så kompliceret. Derfor har vi lavet det man kalder ”retur til operatør”, hvor alle plader under 400 mm ryger ud foran, og alt det andet ryger ud på den anden side, siger Claus Nielsen.

Alle plader ender i en bakke, så operatøren ikke skal bukke sig ned og samle pladerne op fra gulvet. Det er faktisk et system, som HM Machinery nu har fået patent på.

- Vi har også gjort det væsentligt lettere at justere knivspalten i maskinen. Før skulle man om bag saksen og rode med at justere den. På de nye sakse sidder det på fronten og justeres let ved at løsne to skruer, fortæller Claus Nielsen.

Præsenteres på Euroblech
Scantool-bossen er ikke i tvivl om, at investeringen i redesignet er givet godt ud, og han glæder sig til at præsentere maskinen for brugerne i løbet af efteråret.

- Hvordan kan vi differentiere os fra vores konkurrenter? Der er jo ikke uanede muligheder. Her er det vigtigt at komme med noget, der er brugbart og har en værdi for operatøren. Det her er nok en af de største lanceringer fra HM Machinery i den tid, vi har haft virksomheden, og dem der har set den indtil videre er begejstrede, siger Claus Nielsen.

Det bliver blandt andet på Euroblech-messen i Hannover i oktober, at kunderne for alvor får den nye maskine at se.

- Euroblech er der, hvor vi for alvor får lov at vise den. Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvad reaktionen er. Vi er samtidig ved at udvikle vores eget motoriserede pladeanslag til den, som vi viser første gang offentligt på messen. Alt hvad vi producerer nu og sender ud er med manuelt pladeanslag, forklarer Claus Nielsen.

Nye markeder
Han forventer også, at lanceringen kommer til at cementere HM Machinerys position på markedet – både i Danmark og udlandet.

- Vi eksporterer til 45-50 lande og har lavet en prioritering. Vores hovedmarkeder er Skandinavien og Tyskland, Benelux, og så har vi nogle rigtig gode samarbejdspartnere i Østeuropa, som vokser. I det sydlige Europa har vi også nogle gode kontakter, men markederne er ikke rigtig kommet i omdrejninger efter krisen, lyder det fra Claus Nielsen.

- Men lanceringen af maskinen åbner måske også op for nye markeder. Jeg har allerede haft interesse fra USA og Canada bare ved at vise billeder af den. Derudover er vi bare glade for at komme med noget, der er unikt for os igen, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094