23948sdkhjf

Søgaard–koncernen går ind i Polen

Mangel på dansk arbejdskraft tvinger den østjyske industrivirksomhed til at kigge mod syd.
Den fynske producent af procesanlæg, tanke og rørvekslere oplever så stor efterspørgsel, at koncernen ikke længere kan skaffe den fornødne, kvalificerede danske arbejdskraft til at klare ordrerne.

Det har nu fået indehaver og koncerndirektør Jim Søgaard til at etablere sig med et selskab i Polen.

- Vi har igennem adskillige år været nødsaget til at indleje polsk personale, fordi der ganske enkelt ikke er nok kvalificeret dansk arbejdskraft at få, udtaler Jim Søgaard.

- I stedet for, at vi må betale transporten for, at det polske personale kommer til Danmark, tager vi nu skridtet fuldt ud og etablerer os i deres hjemland, fortsætter Jim Søgaard.

- Vi er naturligvis meget opmærksomme på, at vi selv har et ansvar i at fagudlære danske smede, og derfor gør vi vores til at uddanne lærlinge. Vores indsats alene er dog langt fra tilstrækkelig til at dække behovet, og så må man jo se sig om efter andre muligheder, siger Jim Søgaard.

Han forventer, at den polske afdeling kommer til at tælle 25-30 medarbejdere. I Danmark har koncernen i dag godt 100 medarbejdere, og Jim Søgaard understreger, at der ikke kommer til at forsvinde arbejdspladser her.

Koncernen har etableret sig i lokaler i byen Laskowa, som ligger 70 km sydøst for Krakow.

- De opgaver vi vil løse dernede er sammenlignelige med dem, vi løser i Danmark – det vil sige inden for den fødevareberørende produktion og også vores sorte del af produktionen med tanke og beholdere, forklarer Jim Søgaard.

- Det er de lidt mere standardrelaterede produkter, vi ønsker at lave i Polen, hvor vi kan producere mange eksemplarer, uddyber han.

I koncernen indgår nu Søgaard Industri A/S, som har hovedkontor i Ejby på Fyn, Søgaard Steeltank A/S på Langeland, Søgaard Industri Norge AS i Oslo og nu Søgaard Industri Polen z o.o i Laskowa.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081