23948sdkhjf

Sauer-Danfoss nedjusterer trods god vækst

Hydraulik-koncernen må på trods af en solid væksstigning nedjustere de økonomiske forventninger for resten af 2008.
I alt havde koncernen en omsætning på 2,4 mia. kr. hvilket svarer til en stigning på 8 % i forhold til samme periode sidste år. Overskuddet efter skat endte på 53,4 mio. kr. sammenlignet med 30,5 mio. kr. sidste år.

- På trods af udviklingen i verdensøkonomien har vi opnået fortsat vækst på både omsætning og indtjening i tredje kvartal 2008. Væksten i Asien og Stillehavsregionen og Nord- og Sydamerika fortsætter, om end i mindre grad, mens salget i Europa i tredje kvartal har været lidt lavere end i samme periode sidste år. På trods af det verdensøkonomiske klima ser vi nu, i form af forbedrede driftsoverskud, den positive effekt af de tiltag vi har igangsat over de seneste år, udtaler David Anderson, President og CEO for den globale Sauer-Danfoss-koncern.

I tredje kvartal modtog koncernen nye ordrer til en værdi af 2,0 mia. kr., hvilket er en nedgang i forhold til tredje kvartal 2007 på 22 %, når der korrigeres for udsving i valutakurser. 30. september 2008 lå den samlede ordrebeholdning på 4,6 mia. kr., hvilket er en stigning på 20 % i forhold til samme periode sidste år.

- Stigningen i ordrebeholdningen er stadig sund, men reduceret i forhold til stigningen som blev meddelt sidste kvartal, og afspejler afmatningen på en række af vores markeder. Vi følger med bekymring begivenhederne på det globale finansielle og økonomiske marked. Vores markeder og kunder er berørte af situationen, som i sidste ende også får betydning for os. Vi formoder, at den totale ordrebeholdning fra 30. september endnu ikke fuldt afspejler udviklingen. Ledelsen er i gang med at tilpasse produktionsplanerne til den fremtidige efterspørgsel, reducere omkostninger og udvikle alternative planer, tilføjer David Anderson, og fortsætter:

- Vores omstrukturering af fabrikker og produktlinier, sammen med en forbedret information fra forretningssystemet, som er blevet implementeret over de seneste år, vil være til gavn for os i disse usikre tider.

- På baggrund af de turbulente markedsøkonomier og deraf følgende indvirkning på vores seneste vækstmønster og påvirkning af produktmiks, er vi blevet mere forsigtige, når vi ser på forventningerne for hele 2008. Forventningerne er justeret med ca. 25 % i forhold til vores sidste forecast, slutter David Anderson.

Kilde: Sauer-Danfoss - http://www.sauer-danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078