23948sdkhjf

Stadig røde tal hos DanSteel

For syvende år i træk kom det nordsjællandske valseværk ud med underskud.
Resultat før skat endte med et underskud på 120,9 mio. kr., og selv om det var 36,4 mio. kr. bedre end i 2014, levede resultatet ikke op til forventningerne.

- Den væsentligste årsag er, at pladeprisen, som følge af den betydelige overkapacitet på markedet, er faldet yderligere fra det meget lave niveau fra 2014 kombineret med en relativt høj slabspris. Den lave efterspørgsel har medført, at kapacitetsudnyttelsen hos de europæiske pladeværker som helhed stadig ligger omkring 65 procent, skriver DanSteel i sit årsregnskab.

DanSteel kunne til gengæld glæde sig over faldende slabspriser i 2015, men samtidig fulgte pladepriserne med ned, og indtjeningen forblev dermed på et utilfredsstillende niveau.

- NLMK DanSteel har fortsat forsøgt at afbøde dette gennem et stærkt fokus på ordrer med kort leveringstid og højere kompleksitet. Selv om den lave efterspørgsel i markedet har betydet, at den generelle leveringstid fra pladeværkerne er reduceret betydeligt i forhold til tidligere, har selskabet igen i 2015 oplevet, at evnen til at tilbyde korte leveringstider medfører en konkurrencemæssig fordel. Den høje andel af ordrer med kort leveringstid medvirker endvidere til at reducere prisrisikoen i et volatilt marked. Dette fokus har gjort det muligt at fastholde et prisniveau, som ligger over markedsprisen, men det har ikke været tilstrækkeligt til at sikre en tilfredsstillende indtjening i 2015. Denne konkurrencesituation er fortsat ind i første halvår 2016, selv om der er tegn på en forbedring af pladeprisen, skriver DanSteel.

Virksomhedens ledelse betegner resultatet som utilfredsstillende. Også i 2016 forventes røde tal på bundlinjen. Her kalkulerer DanSteel med et underskud på den primære drift på 5-20 mio. kr.

Til Frederiksborg Amt Avis udtaler bestyrelsesformand Igor Sarkits:

- Vi synes, at det går den rigtige retning. Vi har forøget produktionen med 10 procent hvert år, siden den nye valsestol kom. Vores forventninger er, at 2016 også vil være 10 procent bedre end sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078