23948sdkhjf

Fredericia Skibsværft vil sagsøge Realdania

Ifølge Fredericia Skibsværfts advokat strider det mod Realdanias formål, at fonden har involveret sig i ejendomsudviklingen på havnen i Fredericia.
Fredericia Skibsværfts advokat Poul Hvilsted spiller nu et nyt kort i værftets kamp mod Fredericia Kommune og fonden Realdania. Det er nemlig Poul Hvilsteds overbevisning, at Realdania har overtrådt sin beføjelse om at bruge fondsmidlerne til almennyttige formål i sagen om Fredericia Skibsværft. Det skriver Erhvervsbladet.

I alt regner Realdania med at investere 1 mia. kr. i havnearealerne i Fredericia. Disse penge skal dels bruges til at købe de respektive grunde og dels til at rense og byggemodne dem. Og det er disse transaktioner, Poul Hvilsted mener, går ud over fondens formål, og han regner derfor med, at det ender med en retssag.

- Dermed mener jeg, at Realdania ikke længere gør sig i almennyttige aktiviteter, men går ind på markedet for ejendomsudvikling med købmandskab for øje, og det er klart ulovligt efter min opfattelse – også selv om det på et senere tidspunkt skulle vise sig at give et tab, udtaler han til Erhvervsbladet.

Hos Realdania afviser advokat Henning Hansen beskyldningerne og henviser til, at Realdania gerne må drive investeringsvirksomhed.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094