23948sdkhjf

Siltec køber op i Tyskland

Den østjyske producent af kabelføringssystemer har købt en virksomhed i Bayern.
Silkeborg-virksomheden har overtaget Alpma-koncernens aktiviteter indenfor for hygiejniske kabelføringssystemer. Den sydtyske producent vil fremover koncentrere sig om kerneområdet; opbygning af maskiner til mejeri- og levnedsmiddelindustrien, og købet forstærker Siltec´s markedsposition, fortæller direktør Frank Gasbjerg, der selv henvendte sig til tyskerne med en handel i tankerne.

- De sælger ikke divisionen af nød. Alpma er en stor koncern med salgskontorer i det meste af verden, men hvor kabelbakker er vores levebrød, var det kun en meget lille del af deres samlede forretning. Vi holder øje med tendenserne i branchen, og jeg var sikker på, at de ville lytte til en seriøs henvendelse, siger Frank Gasbjerg og fortæller videre, at parterne er enige om ikke at oplyse købssummen, men tilfredsheden med handlen er gensidig, som direktøren udtrykker det med et smil.

- De fik et godt tilbud, og forhandlingerne foregik i god ro og orden. Vi får nu adgang til en ny række kunder i specielt de tysktalende lande. Vi har overtaget en direkte konkurrent og den tilhørende knowhow. Det er absolut en styrkelse af vores markedsposition, uddyber han.

En genvej til vækst
At Frank Gasbjerg vælger at satse yderligere på det tyske marked er ikke tilfældigt. De mange levnedsmiddel- og medicinalvirksomheder udgør en attraktiv kundegruppe for en virksomhed, der udelukkende har hygiejniske løsninger på produktprogrammet. Tyskland var også Siltec´s første eksportmarked.

- Konkurrencen er hård, men vi har dygtige agenter i alle områder af landet. Vi bakker dem op, så godt vi kan, og investerer meget tid i sambesøg og messer. Tyskerne kender vores navn, og vores produkter, understreger han og tilføjer, at signalværdien i opkøbet ikke kan underkendes.

Investeringen betragter direktøren som en genvej til vækst, men salgsindsatsen bliver på ingen måde droslet ned.

- Tværtimod. Nu skal vi sikre, at investeringen giver afkast. Vi skruer op på alle parametre.

Fordel på flere markeder
Opkøbet betyder indirekte, at der også bliver større fokus på Østrig, Schweiz og Italien. Alle tre lande er forholdsvis nye eksportmarkeder for Siltec, men især to af landene er godt på vej til at indfri forventningerne.

- Vi gik ind i Østrig og Schweiz for små tre år siden og har efterhånden godt fat. Norditalien viser også gode takter, men der har vi kun været i godt 12 måneder, så der er lang vej endnu. Men det er en kæmpe fordel, at Alpma har været meget aktive i netop de lande. Det skal vi høste frugterne af - på både kort og lang sigt, slutter Frank Gasbjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078