23948sdkhjf

International designpris til nyt dansk produkt

[i]Tegnestuen Spektre ® og Nito A/S har netop modtaget den tyske designpris, Red dot award, for produktet Nito Ergo spulepistol.[/i]
Den nyudviklede spulepistol, der bruges til rengøring og afskylning i produktions- og levnedsmiddel virksomheder, er designet af den århusianske designtegnestue Spektre ® i tæt samarbejde med producenten Nito A/S, beliggende i Haderslev.

-Målet med udviklingen af spulepistolen har været at gøre rengøringsarbejdet lettere og mere brugervenligt, siger arkitekt og designer i Spektre ®, Casper Storm.

- Derfor har ergonomien og betjeningen været vigtige elementer i designfasen, fortsætter han.

- Pistolens greb er f.eks placeret så hånden er i optimal hvileposition under brug, fortæller Jan Steen Jacobsen, ligeledes arkitekt og designer i Spektre ®. - Dette sikrer, at håndleddet ikke overbelastes med vrid.

Spulepistolen er endvidere optimeret mht. brugerens sikkerhed. Bl.a. er det ikke muligt at aktivere pistolen ved et uheld, fordi aftrækkeren er placeret så den er omkranset til alle sider. Beskyttelse af brugeren har ligeledes gjort, at håndtaget har den samme temperatur, ligegyldigt om der arbejdes med meget varmt eller helt koldt vand. Vandet løber nemlig slet ikke igennem håndtaget, men kommer ind via tilslutningsniplen under håndtaget. Dette betyder også, at vandslangen (som måske er meget varm) ikke skal ligge ind over brugerens arm, men kan hænge frit nedenunder pistolen.

I designfasen er træ og lermodeller af pistolen løbende blevet testet af en "testgruppe". Ligeledes er produktet undervejs blevet diskuteret med en ergoterapeut fra BST.

- Det er en utrolig dejlig anerkendelse, at vi nu har modtaget Red dot award for designet på spulepistolen, siger arkitekterne i Spektre ®. Samtidig er det også dejligt, at Nito A/S melder om stor international interesse for at købe pistolen. For det hjælper jo ikke noget at designe et smukt og funktionelt produkt, hvis man ikke kan sælge det...

Red dot award af tyske Design Zentrum med hovedsæde i Essen. Prisen uddeles hvert år til et antal produkter, der har udmærket sig ved ekstraordinært godt design.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064