23948sdkhjf

Blandet tilfredshed med Effektiv Produktion 08

Der var god plads mellem standene på Effektiv Produktion, men de udstillende virksomheder var godt tilfreds med de kontakter, messen bød på.
På forhånd var der lagt op til, at Effektiv Produktion 08 skulle dække hele værdikæden fra ide til produkt, og i modsætning til de gamle Metal-messer var der også lagt op til, at træ- og plastvirksomheder skulle være at finde på messen. Flere udstillere hæftede sig dog ved, at indlemmelsen af de nye industrier havde gjort messen for ufokuseret.

- Man kan mærke, det er forandret, og det er ikke til det bedre. Fagområdet er simpelthen blevet for bredt. Dermed er det også for hurtigt for de besøgende at nå igennem messen, og det betyder så, at hallerne faktisk er gabende tomme efter kl. 13.30. Det er en stor svaghed ved det nye koncept, konstaterer Erik Lund fra Løwener, der næste gang ønsker sig en mere strømlinet messe, som samtidig formår at holde længere tid på de besøgende. Alligevel er han godt tilfreds med Løweners udbytte på messen:

- Vi udstiller selv måleværktøjer på årets messe, og det er der kun et par stykker, der gør udover os. Og når der er så få udstillere inden for vores fagområde, så har vi det godt på sådan en messe. Der kommer nogle rigtige folk, og det betyder, at vi får noget ud af at være her. Men det er jeg ikke sikker på, at vi vil gøre på sigt. De kunder vi har, der virkelig interesserer sig for måletekniske værktøjer, vil måske vælge en messe med et større udbud i fremtiden.

Også hos Kent Klitgaard fra Junget var der ærgrelse at spore over, at udbuddet af virksomheder på messen ikke var større:

- Det er en udmærket messe, men det er ærgerligt, at der ikke er flere, der bakker op om det. Udbuddet af maskiner og forhandlere er ikke godt nok, og der er for få udstillere, siger han og fortsætter:

- Vi har selv haft en udmærket messe og pænt med seriøse henvendelser, men jeg må også sige, at det hele sker mellem kl. 9.30 og 13.30. Vi får alligevel fuld valuta for pengene ved at være her. Selv om vores klart største segment er inden for træindustrien, så har vi målrettet vores stand mod aluminium- og plastindustrien, og vi har faktisk fået fire-fem seriøse kontakter inden for de to segmenter hver dag. Plast og aluminium er ikke stort for os, og folk kender os ikke, så på det punkt er messen god for os.

På I&J Fisnars stand var der dog stor tilfredshed at spore, og direktør Kjeld Olesen var begejstret for det bredere fokus, messen har fået.

- Vi henvender os til både metal, træ og plastkunderne, så for os har det været ideelt, at de nye industrier er kommet med i konceptet. Vi har fået gode kontakter til flere firmaer, som vi ikke kendte i forvejen, og dem skal vi arbejde videre med. Vi kunne godt have tænkt os flere besøgende, men sådan er messer i dag. Der kommer stadig mange beslutningstagere, og mit indtryk er, at det er de rigtige, der kommer.

Ønsket om flere besøgende går også igen hos Niels Jørgen Mikkelsen fra den århusianske virksomhed CemeCon.

- Der er ikke så mange mennesker, som vi havde ønsket os, men det er dog blevet til mange gode kontakter, og vi har snakket med rigtig mange. Vi ville dog gerne have haft en mere travl messe med flere besøgende og flere virksomheder. Det er jo altid sjovest, når der er mange mennesker, lyder det fra Niels Jørgen Mikkelsen.

Han er til gengæld begejstret for ændringerne i konceptet:

- Jeg kan godt lide ideen om at fokusere på effektivitet, for det er jo også sådan, vi anskuer produktion hos CemeCon. Så jeg håber, at messen kan fortsætte og blive en succes. Men der har helt klart manglet opbakning denne gang. Faren er, at det hele bliver for sporadisk og ufokuseret. Det er en lille messe, og så kan det hele godt blive for spredt, fortæller han og afslutter:

- Men jeg synes, det er vigtigt at få på dagsordenen, at produktion er en del af videnssamfundet, at produktion kræver stor viden, og at der også ligger et væld af denne viden ude i virksomhederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11