23948sdkhjf

Siemens og E.ON bygger ny, stor havvindmøllepark i Danmark

E.ON har indgået aftale med Siemens Wind Power om levering af 90 vindmøller til Rødsand II havvindmølleparken syd for Lolland samt en to-årig serviceaftale.
Med en installeret kapacitet på 207 MW bliver det nye projekt en af de største havvindmølleparker i verden. De 90 vindmøller med en rotordiameter på 93 m og en kapacitet på hver 2,3 MW vil blive installeret i 2010. Den samlede ordresum udgør cirka 2 mia. kr.

Den nye havvindmøllepark bliver placeret 3 km vest for den eksisterende Rødsand I havvindmøllepark, som blev tilsluttet elnettet i 2003. Rødsand I vindmølleparken består af 72 Siemens 2,3 MW vindmøller og drives af E.ON og DONG Energy i fællesskab. Rødsand I, som også er kendt under navnet Nysted Havvindmøllepark, er den hidtil største havvindmøllepark i Danmark med en samlet kapacitet på 165,6 MW.

Den nye Rødsand II havvindmøllepark kommer også til at bestå af Siemens 2,3 MW vindmøller, som har bevist deres høje driftssikkerhed til havs. Når Rødsand II står færdig, vil den nye havvindmøllepark spare miljøet for en CO2-udledning på omkring 700.000 tons om året.

- Med rundt regnet 1.800 MW havvindmøllekapacitet installeret eller i ordre er Siemens markedsledende inden for havvindmøller. Med vores gennemprøvede vindmølleteknologi får vi tingene til at ske – også på havet. Vi glæder os til sammen med E.ON at gennemføre dette store danske offshore projekt, siger René Umlauft, administrerende direktør for Siemens’ division for vedvarende energi.

Cord Landsmann, økonomidirektør i E.ON Climate & Renewables udtaler:

- Vi bygger oven på den erfaring, vi har fra Rødsand I. Det er en model, vi har haft succes med, og som vi vil gentage ved installationen af Rødsand II. Vores dygtige ingeniører og en fremragende teknologi vil sikre et godt resultat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125