23948sdkhjf

Ny generation styrer Hedensted Maskinfabrik med sikker hånd

Per 1. oktober overtog Kim Andersen og Jens Poulsen de resterende aktier i Hedensted Maskinfabrik. Dermed er et generationsskifte, der blev påbegyndt for et år siden, gennemført med stor succes.
- Generationsskiftet er gået fint. Vi har begge været ansat i virksomheden i mange år, så vi havde et godt kendskab til den på forhånd. Den hidtidige ejer, Erik Burgaard, stoppede 1. maj, og med aktiesalget er han nu helt ude af virksomheden, forklarer Kim Andersen.

Skiftet startede allerede i 2007, hvor de to kompagnoner overtog i alt 49 % af aktierne, og siden da er skiftet sket gradvist. Og selv om både Jens Poulsen og Kim Andersen har været i virksomheden gennem en årrække, kan det alligevel mærkes, at de nu har overtaget hele ledelsesansvaret. Ikke mindst når det gælder maskininvesteringer, har de to gennem det sidste års tid sørget for et par markante tilføjelser til maskinfabrikkens i forvejen omfattende liste.

- Vi har fået en Amada laserskærer på 4 kw med højlager, så den kan køre fuldautomatisk. Det er en ny type, der er kommet på markedet, som er betydelig hurtigere, end de vi har i forvejen, og som samtidig har en god skærekvalitet og kan arbejde ubemandet. Netop derfor vil maskinen give os øget fleksibilitet, siger Kim Andersen og tilføjer:

- Inden for laserskæring betyder købet, at vi har øget kapaciteten til det dobbelte, først og fremmest fordi den nye maskine er hurtigere. Den kan skære i 20 mm sort stål, 15 mm rustfri og 12 mm aluminium og med et skæreområde på 1500x3000 mm.

Derudover har Hedensted Maskinfabrik også oprustet inden for kantpresning, hvor man har anskaffet en 170 tons Amada kantpresser.

- Den kan udføre bukkeopgaver op til 1=4000 mm. Det har selvfølgelig givet os flere muligheder inden for bukning, men først og fremmest har den givet os mulighed for at bukke større kasser samtidig med, at den er nemmere at styre, lyder det fra Kim Andersen.

I alt har der været tale om en investering på 5,5 mio. kr. hos den midtjyske maskinfabrik, der i høj grad ser investeringerne som en mulighed for at vokse yderligere.

- Specielt laserskæringen har vi taget ind for at vokse yderligere, og det kan vi allerede nu mærke. Begge maskiner er velegnede til store serier, og det er da også først og fremmest dem, vi gerne vil have fat i flere af. Men generelt er vi meget fleksible, og vi laver da også mange små serier, men det er vores ambition, at vi vil fylde op med de store.

Udover laserskæring og kantpresning er Hedensted Maskinfabrik blandt andet leveringsdygtig inden for svejsning, revolverstansning, afgratning og overfladebehandling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11