23948sdkhjf

Store emner kræver store maskiner

Den danske vindmølleindustri bruger stadigt større emner, og det stiller krav til maskinerne hos underleverandørerne. Derfor fortsætter Ribe Maskinfabrik sine investeringer i nye maskiner.
Seneste skud på stammen er en Tos-Hulin Powerturn vertikal drejebænk, der nu er blevet installeret hos Ribe Maskinfabrik. Det 82 tons tunge vidunder er blandt andet kommet til fabrikken, fordi vindmølleindustrien og cementindustrien stiller større og større krav til underleverandørernes kompetencer.

Den nye drejebænk har en drejediameter på 3.200 mm og veksler med plads til 95 værktøjer. Derudover er maskinen udstyret med palettesystem med to rundborde.

- Maskinen blev kørt hertil fra Tjekkiet på otte sættevogne, og det er gået rigtig godt med at få installeret den på fabrikken i Ribe. Indtil videre har den levet op til vores forventninger, og vi regner med, at den kan give os store besparelser på arbejdstiden med de store emner. Med den nye maskine er det nemlig muligt at spænde emner op på det ene plan, mens der arbejdes på det andet, siger fabrikschef Jan Schaffer.

Yderligere to maskiner på vej
En ny drejebænk fra Johnford var en tiltrængt supplering af den drejebænk, man hidtil har arbejdet med. Hos Ribe Maskinfabrik har man, for at følge udviklingen, bestilt yderligere to styk vertikale drejebænke med en drejediameter på 2.000 mm. Maskinerne bliver leveret sidst på året.

- For os har det været vigtig også at investere i maskiner, der kan leveres på relativt kort tid. For øjeblikket er der stor efterspørgsel efter store emner i Danmark, og alle har svært ved at følge med. Derfor er leveringstiden på maskinerne ikke uden betydning, konstaterer Jan Schaffer.

Ribe Maskinfabrik er ikke færdig med at investere, der er i øjeblikket forhandling om maskiner for et større tocifret millionbeløb til udbygning af den allerede markante maskinpark. Maskinerne kræver selvfølgelig plads, så byggeplanen for en ny produktionshal ligger på plads og afventer nu byggetilladelsen.

Sideløbende med udvidelsen i Danmark er der planer for udvidelse af RM-Groups fabrik i Ningbo ved Shanghai i Kina og etablering af produktionsfaciliteter i USA, så man er gearet til at servicere både vindmølle- og cementindustrien i de lande, hvor man forventer markant vækst fremover.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266