23948sdkhjf

Metaltyveri er stigende problem

Der stjæles metal og skrot i stor stil fra danske virksomheder. Nu advarer DS Håndværk & Industri om at de stigende priser på metal ikke alene har fået antallet af tyverier til at vokse - de er også blevet professionaliseret.
Samlet løber tyverierne op i meget betydelige beløb, advarer metalarbejdsgivernes organisation. Men DS gør samtidigt opmærksom på, at virksomheder med lidt rettidig omhu kan gøre meget for at sikre sig.

- Vi er kommet med en række forslag til, hvad vore medlemmer selv kan gøre. Listen indeholder de grundlæggende sikringer, som vil være med til at forhindre tyverierne eller begrænse skaderne. Og det gode ved listen er, at netop en metalvirksomhed selv kan udføre en del af de sikringer, der er brug for, fortæller informationschef I DS Håndværk & Industri Poul Bavngaard.

Ud over de praktiske råd opfordrer metalarbejdsgiverne til at man checker med sit forsikringsselskab, hvordan man er dækket, hvis man en morgen opdager at varelageret ude på gårdspladsen er forduftet i nattens løb:

- DS har en særlig forsikringsaftale, som medlemmerne i vidt omfang benytter sig af. Men hver enkel virksomhed ser jo forskellig ud. Så alt efter hvordan man opbevarer sit varelager, sine færdigvarer eller de værdifulde rester, der er tilbage når metallerne er forarbejdet, så kan dækningen være forskellig.

Som udgangspunkt dækker forsikringen ikke materialer under åben himmel. Med mindre man har særlige sikringer - og har en aftale. Så hvis man er i tvivl, bør man kontakte sit forsikringsselskab inden skaden sker. På den måde er det endda muligt, at man selv få lov til at flytte lageret til et sikrere sted, frem for at tyvene render med det hele.

DS har lavet en hurtig rundspørge hos medlemmerne, for at bedømme, hvor ofte tyveri er et problem. Og mange virksomheder svarede at de har oplevet denne form for tyveri indenfor det seneste år.

- Vi taler jo ikke om er par skoleelever, der løber med 30 centimeter stålskinne til deres sæbekassebil - der er tale om professionelle tyve i lastbiler med løftegreb, så de på et øjeblik kan rydde en gårdsplads for pladejern i størrelser og vægtklasser man ikke helt forstår, fortæller informationschefen.

Kilde: DS Håndværk & Industri - http://www.ds-net.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079