23948sdkhjf

FTZ ser store muligheder på russisk marked

Den fynske producent af autodele har gennem joint venturet Nordic Forum nu etableret sig på det russiske marked.
Det russiske eftermarked indenfor autodele er hurtigt voksende med et betydeligt potentiale i Sct. Petersborg og det nordøstlige Rusland. De to store automotive handels- og grossistvirksomheder, Örum Oy Ab i Finland med
Autoasi-kæden og FTZ Autodele & Værktøj A/S i Danmark, har via deres succes vist, at deres konceptbaserede forretningsmodeller er konkurrencedygtige i det stærkt konkurrenceprægede reservedelsmarked. Selskaberne er aktive i joint venture-samarbejdet "Nordic Forum". Administrerende direktør for Örum, Kai-Petteri Purhonen, forklarer:

- Örum har et etableret og godt omdømme i Sct. Petersborg indenfor det frie eftermarked. Det russiske reservedelsmarked er umodent, men forventes hurtigt at adoptere avancerede forretningsmodeller, da Rusland er på vej til at blive det største automotive marked i Europa.

Administrerende direktør for FTZ og præsident for Nordic Forum, Jens Sørensen, fortsætter:

- Örum og FTZ har besluttet at etablere en lokal IAM afdeling i Sct. Petersborg. Afdelingen åbner i januar 2009. Der vil være fokus på IAM dele til vestlige biler, ligesom de lokale russiske biler kan serviceres med vestlige dele, der distribueres via værksteder.

Direktørerne meddeler, at de i første omgang vil koncentrere sig om området omkring Sct. Petersborg og Leningrad, og at de senere forventer at udvide mod nordvest. Målet er at have konceptbaserede forretningsmodeller opbygget over en periode - begyndende med import og udviklende til serviceudbyder for reservedele. I Rusland vil navnet Orum Merca blive anvendt, og der vil blive tale om en totalpartner, der kan levere hele spektret af reservedele til markedet.

Kilde: FTZ - http://www.ftz.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079