23948sdkhjf

Arbejdsgiverne hædrer Årets Virksomhed

På weekendens generalforsamling blev ECM Industries kåret som vinderne af Arbejdsgivernes Erhvervspris.
I front for ECM Industries står de to brødre Søren og Esben Christiansen, der for otte år siden overtog virksomheden efter deres forældre Karin og Erik Christiansen. Virksomheden ligger i Øster Starup ved Egtved og beskæftiger sig blandt andet med laserskæring, wireteknologi, maskinbearbejdning, samt udviklings- og hasteopgaver for blandt andet vindmølleindustrien og mange andre.

Forældrene har gennem de første 31 år opbygget et solidt fundament for virksomheden, så de i dag selv kan finansiere alle nye projekter.

- Vi har ikke brugt banken siden 2008, og vi har trods alt brugt 30 mio. kr. på nyt udstyr i den periode, fortæller Esben Christiansen.

Men de to sønner har i den grad også selv bidraget og løftet virksomheden endnu videre. Virksomheden er gået fra 65 til mere end 90 medarbejdere under deres ledelse på det sidste halvandet år.

Et af de steder, hvor virksomheden sætter handling bag deres ord om ansvarlighed, er på lærlingeområdet. Virksomheden har ikke mindre end otte lærlinge ansat og en mere på vej. Seks kleinsmedelærlinge og to industriteknikerlærlinge. Derudover har de et godt samarbejde med kommunen og politiet, hvor de sommetider giver en hånd, hvis en ung er kommet ud i problemer.

En ung har måske svært ved at sidde stille fem dage om ugen i skolen. Så laves der en aftale med skolen om, at den unge kan komme hos dem en dag om ugen, så det bliver mere overkommeligt at passe skolen de øvrige dage. Efter noget tid kommer der sommetider en læreplads på tale, og i flere tilfælde er det endt med en uddannelse afsluttet med et 12-tal til svendeprøven.

- Alle kan have lavet noget lort som 17-årig. Så fortjener man en ekstra chance, siger Esben Christiansen.

Virksomheden får i år Arbejdsgivernes Erhvervspris, da den ikke kun er god til at tjene penge, men også tydeligt sætter menneskelige værdier højt i deres måde at drive forretning på. Og den begrundelse sætter brødrene stor pris på.

- Det er altid et spørgsmål om maksimalt udbytte, men ikke nødvendigvis i en økonomisk forstand, siger Søren Christiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078