23948sdkhjf

Satair spår mere usikre tider

2007/2008 har været et godt år for Satair. Der er opnået en særdeles tilfredsstillende omsætningsvækst, og resultatet for året ligger noget over det forventede ved regnskabsårets begyndelse.
Omsætningen steg med 18 % til 423,7 mio. dollars hos Satair i regnskabsåret 2007/2008. Heraf steg omsætningen i Aftermarket-divisionen med 19 % og i OEM-divisionen med 16 %. Resultat før skat udgjorde 21,6 mio. dollars, hvilket var en stigning på 28 %.

- Vi har oplevet et år med meget positive markedsforhold. Der har fortsat været en solid vækst i flytrafikken og en rekordstor produktion af nye fly. Vi har arbejdet aktivt på at udnytte de gunstige markedsforhold, og det har givet bonus i form af meget tilfredsstillende resultater og ligeledes en udvidelse af vores markedsandele, siger administrerende direktør John Stær, og fortsætter:

- På det seneste har udviklingen dog taget en ny drejning. Den høje oliepris presser luftfartsselskabernes økonomi, og en række selskaber har varslet en reduktion i kapaciteten. Dette vil påvirke vores aktiviteter inden for flyvedligehold, hvor væksten nu ser ud til at blive lidt lavere end tidligere forventet. Samtidig vælger visse luftfartsselskaber i øjeblikket at annullere eller udskyde tidligere afgivne ordrer. Vi mener dog, at miljøhensyn, brændstoføkonomi og de langsigtede vækstforventninger i flytrafikken vil betyde, at efterspørgslen efter nye fly fortsat vil være høj i de kommende år. I Satair er vi forberedte på, at 2008/2009 bliver et udfordrende, men også spændende år, hvor fokus bliver effektiv eksekvering og udnyttelse af de muligheder, som altid er til stede i vanskelige tider. Det har vi tidligere vist, at vi kan, og derfor forventer vi også fortsat vækst i det kommende år.

I indeværende regnskabsår forventer Satair dog langt mere usikre markedsforhold. Derfor forventes der en omsætning i niveauet 445-465 mio. dollars. Der forventes samtidig et resultat før skat i niveauet 20-25 mio. dollars.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079