23948sdkhjf

Milliardbud på danske Satair

Franske Airbus vil betale 2,6 mia. kr. for den danske leverandør af reservedele til flyindustrien.
Der er tale om et såkaldt ”frivilligt, anbefalet, offentligt købstilbud” til aktionærerne i Satair A/S, hvor Airbus tilbyder dem 580 kr. pr. aktie. I alt giver det et samlet bud på 2,6 mia. kr.

- Købstilbuddet fra Airbus er samlet set det mest attraktive. En enig bestyrelse mener, at prisen er fair og fuldt ud afspejler værdierne i Satair og understøttes af fairness opinions fra Steen Associates Limited og Carnegie Bank A/S. Aktionærerne får en kursgevinst på 23 % i forhold til den nuværende kurs og på 94 % reguleret for det ekstraordinære udbytte i forhold til kursen umiddelbart før offentliggørelsen af købsinteressen den 29. marts 2011. Vigtigt er, at alle aktionærer får mulighed for at afhænde alle deres aktier til en god pris. Samtidig vil Satair få en stabil og gunstig position i den globale luftfartsindustri under Airbus’ ejerskab, siger bestyrelsesformand N.E. Nielsen.

Storaktionærer bakker tilbud op
Udover bestyrelsen støtter også de to storaktionærer Matignon Investissement 2FCPR og Compagnie du Bois Sauvage s.a., som besidder henholdsvis 8,1 % og 5,8 % af Satairs samlede aktiekapital, købstilbuddet.

Accepteres købstilbuddet, vil Satair fortsætte under uændret daglig ledelse, under samme navn og med hovedkontor i København samt blive et 100 %-ejet datterselskab under Airbus.

- Ledelsen bakker fuldt ud op om bestyrelsens anbefaling. Vi er meget stolte af de resultater, som virksomheden har opnået indtil videre, og det er glædeligt, at Airbus anerkender værdien af vores virksomhed samt dygtige medarbejdere. Sammen vil vi kunne accelerere den vækst, som Satair allerede i dag har skabt, samt hurtigere kunne tilføje nye produktlinjer og serviceområder. Jeg er sikker på, at ledelsen og vores medarbejdere går en god og spændende fremtid i møde, siger CEO John Stæhr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062