23948sdkhjf

Mangel på arbejdskraft koster millioner i olieindustrien

En høj løn er langt fra nok til at lokke de unge til at tage job i den danske offshore-sektor.
Selv om ingeniører i offshore-industrien får ca. 100.000 kr. mere om året end ansatte i andre brancher, er det alligevel ikke nok til at lokke de unge til. I hvert fald skriger de danske offshore-virksomheder på nye medarbejdere, og mangelen på arbejdskraft betyder, at virksomhederne må takke nej til adskillige millionordrer. Det skriver Ervervsbladet.

- Alene hos os selv siger vi jævnligt nej til projekter med 50.000-100.000 ingeniørtimer, og for Rambøll Olie & Gas kan det nemt løbe op i opgaver for 100 mio. kr. om året, som vi ikke er i stand til at udføre, fordi vi ikke kan skaffe ingeniører, udtaler Kai B. Olsen, markedsdirektør i Rambøll Olie & Gas og formand for Brancheforeningen Danish Offshore Industry og Offshore Center Danmark, til Erhvervsbladet.

Han understreger, at det dels er et problem, at de unge ikke vil uddanne sig til ingeniører, og at det derfor er svært at få oplært nye medarbejdere til erstatning for de, der går på pension, men også at der generelt er mangel på de uddannede ingeniører i de store oliebyer som Esbjerg og Aberdeen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11