23948sdkhjf

Mange små virksomheder er usælgelige

Generationsskifter skal forberedes i god tid - Håndværksrådet på vej med nye værktøjer.
- Mange virksomhedsejere får en brat opvågnen, hvis de sætter deres virksomhed til salg i morgen. En stor del af dem kan ikke sælges, fordi virksomheden ikke er gjort salgsklar, forklarer afdelingschef Anne Holm Sjøberg fra Håndværksrådets afdeling for Netværk og Medlemsrelationer.

- Det er betydeligt sværere at sælge en virksomhed end et hus. Når man køber en virksomhed, ser man blandt andet på de fremtidige indtjeningsmuligheder, om virksomheden er veldokumenteret, om der er et stabilt kundegrundlag, og om medarbejderne er dygtige og forventes at blive, forklarer hun.

En anden væsentlig udfordring er, at det er svært at overtage en virksomhed, hvor al viden er forankret hos ejeren eller få nøglemedarbejdere.

”Early Warning”
Håndværksrådet er i samarbejde med flere medlemsorganisationer og eksperter på generationsskifteområdet gået i gang med at udarbejde et rådgivningskoncept, der skal skabe større opmærksom omkring vigtigheden af at tage fat i generationsskiftet i tide. De mindre virksomheder skal være klar over, at der er meget forarbejde, der kan gøres, før de professionelle rådgivere skal på banen omkring de økonomiske og juridiske tiltag.

- Vi ønsker at sætte gang i en ”early warning” i de mindre virksomheder, så de bliver klar over nødvendigheden af at sætte god tid af til at udvikle, fremtidssikre og dokumentere virksomheden, så den er lettere at overtage for en ny køber, siger Anne Holm Sjøberg.

Kilde: Håndværksrådet - http://www.hvr.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126