23948sdkhjf

Tilfredsstillende regnskab fra NKT

Vanskelige markedsforhold satte sit præg på andet kvartal hos NKT, der dog kom ud med et tilfredsstillende overskud. NKT Cables lever dog ikke op til forventningerne.
Med en koncernomsætning på 3,789 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 5 % i forhold til samme periode sidste år, et driftsresultat (EBIT) på 377 mio. kr. (+14 %) og et koncernresultat før skat på 309 mio. kr. har der været tale om en tilfredsstillende resultatudvikling. Der er samlet set realiseret en organisk vækst på 4 % i andet kvartal 2008.

I NKT Cables har omsætningsvæksten i andet kvartal ikke levet op til forventningerne, og det er særlig lavspændingsmarkederne i Østeuropa, der viser tegn på afmatning og øget konkurrence. Hertil skal lægges uændrede forventninger om en normalisering af lavspændingsmarkedet i Danmark i løbet af andet halvår 2008. Markedet for højspænding fremstår stadig meget stærkt, men effekten heraf er ikke nok til at kompensere for nedgangen fra lavspændingssegmentet, blandt andet fordi det ikke er muligt at tilføre segmentet yderligere kapacitet, før den nye fabrik i Køln er produktionsklar i 2009.

I Nilfisk-Advance er resultaterne for andet kvartal tilfredsstillende. Vurderingen for andet halvår er, at markedsvæksten er nedadgående og presset på indtjeningen opadgående. Dette har medført, at NKT nu har besluttet at implementere en række struktur- og tilpasningstiltag i forretningssystemerne med henblik på at fastholde indtjeningsudviklingen på et attraktivt niveau.

Udviklingen i NKT Flexibles fortsætter med at være meget positiv, og der er i andet kvartal realiseret et særdeles stærkt resultat.

Forventningerne til koncernresultatet før skat og restruktureringsomkostninger for 2008 fastholdes uændret til i niveauet 950 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125