23948sdkhjf

Lavere vækst end forventet hos Dantherm

En lavere omsætning til teleindustrien var med til at mindske væksten hos Dantherm i første halvår. Ledelsen har derfor valgt at nedjustere de økonomiske forventninger.
Skive-virksomheden kom ud af første halvår af 2008 med en beskeden stigning i omsætningen på 12 mio. kr. til 1,002 mia. kr. På bundlinjen endte halvåret med et underskud før skat på 4,6 mio. kr. mod et minus på 3,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Den skuffende vækst skal blandt andet ses i lyset af en omsætningsnedgang i Air Handling-segmentet på 12,5 %, mens det er gået bedre inden for Filtration-segmentet, hvor omsætningen er steget med 12,3 %. Om udviklingen i Air Handling-segmentet skriver koncernen:

- I årets andet kvartal er det hovedsagelig omsætningen til teleindustrien, der har været lavere end i den tilsvarende periode sidste år. Omsætningen på ventilationsområdet har i kvartalet været højere end i 2007. Salget af mobilt udstyr til forsvarssektoren og internationale hjælpeorganisationer samt forretningssegmentets øvrige produktområder har ligget på samme niveau som andet kvartal 2007. Nedgangen i salget til teleindustrien rammer primært segmentets aktiviteter i Kina og Danmark.

I lighed med tidligere år forventer koncernen også i 2008, at den samlede omsætning og indtjening vil være større i andet halvår end i første halvår, men alligevel har koncernens ledelse valgt at nedjustere forventningerne til året som helhed. Koncernen har tidligere udmeldt en forventet omsætning i intervallet 2,3-2,4 mia. kr. og et resultat før skat i intervallet 40-60 mio. kr. Nu forventes omsætningen dog at ligge i intervallet 2,1-2.2 mia. kr. Resultat før skat forventes at ligge i intervallet 30-45 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078