23948sdkhjf

Stålvirksomheder går sammen for at skaffe lærlinge

Desperat mangel på arbejdskraft får fynske virksomheder til at samarbejde om at oprette praktikpladser og skaffe flere smede med speciale i rustfri stål.
De godt 40 virksomheder på Fyn, der arbejder med rustfri stål, mangler både medarbejdere og lærlinge.

Derfor vil virksomhederne nu sammen med Syddansk Erhvervsskole i Odense forstærke interessen for at uddanne sig til smed med speciale i rustfri stål.

Den naturlige afgang i faget som følge af alder er stor, og der uddannes kun ganske få nye smede med speciale i rustfri stål. Og det er hverken let eller hurtigt at omskole andre håndværkere til at arbejde med rustfri stål.

Især fødevareindustrien og medicinalindustrien er storforbrugere af løsninger i rustfri stål.

Afdelingsleder Steen Nielsen fra Syddansk Erhvervsskole siger til Idag.dk, at det er vigtigt at få koordineret indsatsen for at skaffe flere medarbejdere med kompetencer i rustfri stål.

Efter et møde med en række af de rustfri stålvirksomheder på Fyn vil han nu tage initiativ til at få koordineret virksomhedernes bestræbelse på at skaffe flere lærlinge.

Problemet er, at de hold, der køres med nu, ofte er for små. Ved at få koordineret tilmeldingen af lærlinge og ved at øge antallet af praktikpladser i virksomhederne ser han muligheder for at imødekomme industriens behov.

Godt halvdelen af de 40 rustfri stålvirksomheder på Fyn har lærlinge, men flere skal med.

Initiativet bakkes op af ejer Lars Broe fra Lars Broe Rustfrit Stål. Han har p.t. fire lærlinge, men ser gerne, at virksomhederne samarbejder mere om at kunne tilbyde praktikpladser og oprette de specialer, der er brug for, så de unge får en alsidig uddannelse i overensstemmelse med læreplanerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109