23948sdkhjf

Nyt akademi for erhvervsuddannelser i København

A.P. Møller Fonden giver 125 mio. kr. til at bygge et akademi på Nørrebro. Det skal gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse

Der er for få unge, der tager erhvervsuddannelser. Det er et problem i Danmark, og det er især et problem i København.

Derfor giver A.P. Møller Fonden nu 125 mio. kr. til opbygning af et nyt "praksisakademi" hos NEXT Uddannelse på Ydre Nørrebro. A.P. Møller Fondens formand er Anne Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Det ny akademi skal forene praktisk og teoretisk undervisning med "et mere attraktivt ungdoms- og studiemiljø." Den ny bygning bliver på godt 6.000 kvadratmeter.

Rammer til fællesskab

- Dansk erhvervsliv har brug for dygtige, fagligt uddannede medarbejdere. Men desværre vælger alt for få unge de perspektivrige erhvervsuddannelser. Donationen til det nye praksisakademi skal forhåbentlig bidrage til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse ved at tilbyde rammer, der understøtter høj faglighed, viden i bred forstand og ikke mindst fællesskab mellem unge, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden.

Kun 13 procent af en ungdomsårgang i København vælger en erhvervsuddannelse. Det hænger muligvis sammen med, at studiemiljøerne på erhvervsuddannelserne er for dårlige.

Alternativ til gymnasium

A.P. Møller Fonden håber med bygningen at skabe "nogle af Københavns bedste rammer for faglige og sociale fællesskaber," og dermed skabet et "attraktivt alternativ til det almene gymnasium."

Analyser viser, at Danmark kommer til at mangle op mod 100.000 faglærte i 2030.

"Der er for få, der søger optagelse, og for mange, der ikke gennemfører," konstaterer A.P. Møller Fonden.

Akademiet får til huse i en helt ny bygning, der skal samle unge på tværs af erhvervsuddannelser. Den nye bygning vil også gavne elever i skolens 10. klasse og elever i brobygningsforløb til grundskolen.

Der vil i den kommende tid blive holdt en arkitektkonkurrence om byggeriet af det nyh praksisakademi. Byggeriet skal starte snarest muligt, og det kan stå klar i slutningen af 2027.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158