23948sdkhjf

Plastindustrien roser statsministeren

Lars Løkke Rasmussens udspil om at flytte PSO-afgiften over på finansloven vækker glæde hos brancheforeningen Plastindustrien.
Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien, er meget tilfreds med, at regeringen snart er klar med et forslag om at fjerne PSO-afgiften fra produktionsvirksomheder.

- Det er ingen hemmelighed, at danske plastvirksomheder kæmper for at fastholde arbejdspladserne herhjemme. Produktionsvirksomheder er i høj grad presset af den stærkt stigende PSO-afgift, som deres udenlandske konkurrenter i samme grad slet ikke er pålagt. Derfor bliver det endnu dyrere at producere i Danmark, og den udvikling håber vi, at regeringen vil være med til at vende med det kommende udspil, forklarer Thomas Drustrup, og fortsætter:

- Hvis vi ikke kommer af med PSO-afgiften, der i de senere år er steget voldsomt, så risikerer vi, at den energieffektive danske industriproduktion rykker til for eksempel andre dele af Europa eller Asien. Det vil være skidt for både samfundsøkonomien og klimaet. Jeg ser derfor med spænding frem til regeringens snarlige udspil, og på hvordan det bliver modtaget af partierne i Folketinget.

Beregninger viser, at en mellemstor plastvirksomhed har en PSO-afgift, der svarer til lønudgifterne for et par operatører i produktionen. Udgifterne er generelt den tredjestørste omkostningsfaktor for danske plastvirksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063