23948sdkhjf

Bast & Co. starter ny CNC-virksomhed

Vejle-virksomheden, der reparerer og servicerer værktøjsmaskiner, starter en helt ny virksomhed, der udelukkende fokuserer på CNC-styringer af fræsere, drejecentre og specialmaskiner.
I bestræbelserne på at øge effektiviteten i deres servicering af værktøjsmaskiner satser Bast & Co. nu også på den elektriske og styringsmæssige del af maskiner.

Den vejlensiske virksomhed har siden 1993 repareret, vedligeholdt og renoveret alle typer værktøjsmaskiner. Efterspørgslen på udskiftning, omprogrammering og installation af CNC-styringer har været stigende, hvorfor Jens Hansen, direktør og medejer i Bast & Co., nu opretter en selvstændig virksomhed ved navn BastCnc.dk ApS, der skal drives parallelt med den nuværende. To teknikere er allerede ansat, og ambitionen er, at virksomheden hurtigt skal fuldtidsbeskæftige fire-fem mand.

– Vi har indtil nu skullet hive samarbejdspartnere ind for at kunne levere den fulde pakke med reparation og udskiftning af CNC-styringerne. Med den nye virksomhed og to nye, erfarne CNC-teknikere til at drive den, kan vi endnu mere effektivt varetage alle de krav, som moderne virksomheder i jern- og maskinindustrien har til driftssikkerhed og produktivitet i deres maskinpark, siger Jens Hansen.

Mange kunder i udlandet
De to teknikere i BastCnc.dk står klar til at rykke ud, når en kundes CNC-maskine bryder ned, men det meste af deres tid kommer til at gå med at udskifte gamle styringsenheder med nye, der er lettere at programmere – hovedsageligt fra producenterne Heidenhain og Siemens.

Bast & Co. har mange internationale kunder, som for eksempel Danfoss og Grundfos, og en stor del af arbejdet for det nye selskab kommer derfor ligeledes til at foregå uden for landets grænser.

– Omkring halvdelen af vores CNC-opgaver vil være for kunder i Danmark. Derudover er det særligt Norge, Tyskland og Polen, der er vores vigtigste markeder, fortæller Jens Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359