23948sdkhjf

Sprøjtestøbe-virksomheder søges til forskningsprojekt

Bliv deltager i en kommende Innovationsfondsansøgning sammen med Teknologisk Instituts Tribologicenter.
Nu kan man endelig sætte mål på slipeffekten af forskellige overfladestrukturer og forskellige typer af overfladebehandlinger på sprøjtestøbeværktøjer. Teknologisk Instituts Tribologicenter, Winther Mould Technology samt Département de physique Ecole d’ingénieurs et d’architectes i Schweitz søger interesserede sprøjtestøbefirmaer der vil være med i en ansøgning til Innovationsfondens kald inden for Strategiske Vækstteknologier.

Ansøgningen vil have fokus på materialeudvikling, der forbedrer sprøjtestøbeforme, og hvor fokus lægges på løsninger, der skaber målbar værdi via en minimering af afformningskræfterne til gavn for både produktiviteten og kvaliteten af de støbte emner.

Slipmekanismerne i en sprøjtestøbeproces er en rigtig kompliceret størrelse og afhænger ikke kun af plasttypen, geometrien og støbeparametrene, men også af blandt andet overfladens beskaffenhed, for eksempel om den er gnistet, mikroblæst eller poleret, om processen involverer krymp omkring en kerne, eller om overfladerne er blevet overfladebehandlet.

- I forskningsprojektet Super-Slip under Eurostars-programmet er vi kommet rigtig langt. Vi kan nu som nogle af de første i verden kvantificere slipegenskaber i relevante geometrier, siger centerchef Lars Pleth Nielsen fra Teknologisk Instituts Tribologicenter.

- Den udviklede målemetode er så fintfølende og reproducerbar, at vi faktisk kan måle forskel på kerner, der i princippet skulle være produceret ens, blot på grund af meget små forskelle i fremstillingstolerancerne, tilføjer han.

- Dette er kun en begyndelse, og vi skal videre. Derfor leder Tribologicentret nu efter interesserede sprøjtestøbere, der vil være med i en Innovationsfondsansøgning. Projektet skal benytte den udviklede målemetode og udvikle nye og bedre overfladebelægninger. Ikke mindst skal de deltagende virksomheder være med til at teste de bedste kandidater i deres produktionsanlæg for at sikre så god kobling som muligt mellem forskning, udvikling og produktion, siger Lars Pleth Nielsen.

- Vi står på en enestående platform med en nyudviklet målemetode, fire produktionsskala PVD anlæg, og til november ankommer der en sprit-ny fuldautomatisk Danfysik ionaccelerator til Tribologicentret, som blandt andet skal bruges til at videreudvikle overfladebelægninger i den såkaldte ”Super-Slip”-familie, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109