23948sdkhjf

Udvidelse af Lindø skudt i gang

Havneområdet på Lindø udvides nu med 500.000 kvadratmeter.
Når anlægsarbejdet er afsluttet, vil Lindø port of Odense – fællesbetegnelsen for Lindø Industripark og dens ejer Odense Havn – råde over yderligere 500.000 kvadratmeter havneområde og et nyt kajanlæg af mere end en kilometers længde.

Udvidelsen sker via en etapevis opfyldning af sand, jord og grus, og inden for få år vil en stor del af det projekterede areal kunne tages i brug. Samlet pris for hele havneudvidelsen: Omkring 358 mio. kr.

- Udviklingen på Lindø er gået langt hurtigere end forventet. Vi har derfor sat højeste tempo på vores havneudvidelse, således at vi inden for få år vil være i stand til at tilbyde nye muligheder til både gamle og nye kunder, siger Carsten Aa, administrerende direktør for havnen.

Baggrunden for havneudvidelsen er et aktuelt behov for mere plads på Lindø, hvor stort set alle faciliteter efterhånden er udlejet. Siden Lindø Industripark blev etableret i 2009 har 88 virksomheder inden for offshore- og sværindustrien slået sig ned her. Når underleverandører tælles med, er 1.400-1.600 mennesker i dag ansat i området – i perioder op mod 2.400.

Samtidig imødeser ledelsen af Lindø port of Odense stigende efterspørgsel på godsbehandling ved Lindø, ligesom man ønsker at være rustet til en situation, hvor fremtidens milliardmarked for dekommissionering – altså miljørigtig skrotning af havvindmøller og udtjente olie- og gasplatforme fra Nordsøen – for alvor tager fart.

I forvejen råder havnen over en af Nordeuropas største portalkraner, der er i stand til at løfte og transportere enheder på op til 1.000 tons, og på havneudvidelsen etableres et særligt område med bæreevne på 70t/m2, som kan bære endog meget store mobilkraner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093