23948sdkhjf

Endnu en fordobling af Universal Robots

Også 2015 blev en kæmpe succes for den fynske robotproducent.
De seneste år har Universal Robots formået at fordoble omsætningen fra år til år, og 2015 blev ingen udtagelse. Her steg omsætningen nemlig med 91 procent til 417,9 mio. kr.

Samtidig fulgte virksomhedens bundlinje med. Overskuddet før skat steg nemlig med hele 122 procent til 65,4 mio. kr. Dermed blev det første regnskab under Teradynes ejerskab en bragende succes, og CEO Enrico Krog Iversen er naturligt nok godt tilfreds med udviklingen.

- Vi er klart markedsleder og har øget vores investeringer i teknik, salg og kundesupport for at øge dette forspring. Selv om jeg senere i år fratræder som CEO for at overgå til en konsulentfunktion hos Universal Robots, er jeg overbevist om, at vi i Universal Robots fortsat vil arbejde efter vores krystalklare strategi baseret på tre nøgleord: Fokus, enkelthed og kompromisløs udførelse, siger han.

- Vi forventer, at markedet for samarbejdende robotter vil vokse med mindst 50 procent årligt i de kommende år, ikke mindst i kraft af den korte tilbagebetalingstid, der ofte er mindre end 12 måneder, siger han.

Satser op ny fordobling
Om Universal Robots egne forventninger til 2016 er han dog lidt mere tilbageholdende.

- Nu er vi jo blevet en del af en stor børsnoteret koncern, og derfor melder vi ikke specifikke forventninger ud. Men hvis vi kigger på det, vi har komunikeret før, om at vi skal fordoble vores forretning fra år til år, så er der ikke ændret på det, og så kan man jo selv lave matematikken, siger Enrico Krog Iversen.

Robotproducenten havde i 2015 154 medarbejdere mod 92 i 2014, og heller ikke her bliver der slækket på speederen.

- Vi kommer ikke til at fordoble vores medarbejdertal i år, men kommer til at ansætte ganske mange mennesker specielt i vores udenlandske selskaber. Men vi er også ved at bygge en ekstra etage på vores R&D-center med plads til 70 personer, og det er klart, at det gør vi ikke, for at det skal stå tomt, lyder det fra Universal-CEO’en.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.473