23948sdkhjf

Aalborg Industries øjner brasiliansk kedeleventyr

Aalborg-virksomhedens biomasse-fyrede industrikedler er blevet så populære i Brasilien, at virksomhedens ledelse forventer kraftig vækst i de kommende år.
For brasilianske virksomheder har det vist sig at være en fed fidus at skifte til biomasseanlæg. I Brasilien er der nemlig let og billig adgang til det såkaldte bagasse, der er et biprodukt fra etanol- og sukkerørindustrien. Det har fået efterspørgslen efter kedler fra Aalborg Industries til at skyde i vejret, og den nordjyske virksomhed sidder nu på en tredjedel af markedet i Brasilien. Det skriver Børsen.

- Før i tiden anså vi Brasilien som fremtidens land, men den er her allerede. Aalborg Industries ser store muligheder i væksten for bagasse- og bioetanolindustrien samt Petrobras’ offshore olie og gas. I dag kan vi ikke være globale uden at være i Brasilien, udtaler Knud B. Bach, der er direktør for Aalborg Industries’ brasilianske datterselskab.

Han regner med, at omsætningen i Brasilien runder 300 mio. kr. i 2008, og af disse kommer ca. 50 % fra salget af de biomasse-fyrede kedler. Samtidig regner han med, at denne andel vil stige med 30 % om året i de kommende tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078