23948sdkhjf

Banker trækker stikket hos Dantherm

To forretningsområder er blevet solgt til kapitalfonden Procuritas Capital Investors V, og resten af koncernen vil nu blive afviklet.
Tilbage i 2014 indgik Dantherm en aftale med moderselskabet til China Technologies Holdings Group Co., Ltd. (Hong Kong) om frasalg af forretningssegmentet Telecom – et salg som dog endnu ikke er blevet gennemført. Den forsinkede salgsproces har sat Dantherms likviditet under hårdt pres.

I marts 2015 indgik Dantherm en aftale med sine primære kreditinstitutter, som gik med til at forlænge kreditfaciliteterne frem til januar 2016.

- Som følge af den udskudte gennemførelse af frasalget af Telecom-forretningen og koncernens generelle finansieringssituation fortsatte ledelsen i Dantherm efter krav fra kreditinstitutterne de intensiverede bestræbelser på alternativt at styrke koncernens kapitalgrundlag, skriver Dantherm i fondsbørsmeddelelsen.

Derfor har man nu valgt at sælge forretningssegmentet HVAC og Telecom EMEA til Procuritas. De frasolgte aktiviteter omfatter HVAC-selskaberne i Danmark, Norge, Storbritannien og Polen samt Telecom-selskaberne i Danmark, Sverige og Tyskland. De frasolgte aktiviteter havde i 2015 en omsætning på cirka 310 mio. kr., og beskæftiger cirka 240 medarbejdere.

Salgsprisen for forretningssegmentet HVAC og Telecom EMEA på gældfri basis er 164 mio. kr., hvilket forventes at resultere i et regnskabsmæssigt tab i 2015 i niveauet 20 mio. kr.

Alt skal sælges fra
Dantherm har derudover besluttet at ophæve aftalen med China Technologies Holdings Group, men aftalen med Procuritas giver dog den kinesiske koncern mulighed for at genindtræde i aftalen og gennemføre købet inden udgangen af februar 2016, meddeler Dantherm.

Samtidig har Dantherms bestyrelse besluttet sig for at afvikle de øvrige tilbageværende aktiviteter gennem frasalg.

Dantherm vil efter frasalget omfatte de helejede selskaber i Kina, med cirka 100 ansatte, i USA, med cirka 50 ansatte, og moderselskaberne i Danmark med få ansatte. Dertil kommer Dantherms ejerandel på 43 procent i Dantherm Power.

Administrerende direktør Torben Duer fratræder samtidig sin stilling hos Dantherm for at tiltræde som administrerende direktør i de selskaber, som Procuritas har overtaget. Næstformand for bestyrelsen, Preben Tolstrrup, er i stedet blevet udpeget som ny direktør på interim basis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08