23948sdkhjf

På vej med flydende havmølle i fuld skala

Den norske energigigant StatoilHydro besluttede for et år siden at forsøge sig med flydende havmøller. Nu er man klar til at bygge den første mølle i fuld skala.
StatoilHydro forventer at investere 400 mio. norske kr. i projektet, og efter planen skal møllen være klar til drift i efteråret 2009. Møllen bliver placeret på flydende betonfundamenter, der minder om dem, som selskabet i dag bruger til sine boreplatforme. Oven på disse skal placeres en 2,3 MW turbine.

- Ved at flytte vindmøller ud på havet skaber vi nye muligheder. Vinden er stærkere og mere konsistent, områderne er store, og de udfordringer vi er vant til fra onshore-projekter er færre, siger Alexandra Bech Gjøry, leder af New Energy-divisionen hos StatoilHydro.

Rotorbladene på den flydende turbine vil få en diameter på 80 meter, og nacellen vil blive placeret 65 meter over havets overflade. Fundamentet vil have en dybgang på ca. 100 meter og vil blive fastholdt til havbunden med tre ankre.

Pilotprojektet vil blive samlet i Åmøyfjorden ved Stavanger og vil blive placeret 10 km ud for Karmøy. Turbinen bliver bygget af Siemens Wind Power, fundamentet leveres af Technip mens Nexans kommer til at stå for kablerne ind til kysten.

Kilde: StatoilHydro - http://www.statoilhydro.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128