23948sdkhjf

Årsrevy 2015: Se højdepunkterne fra metal- og maskinindustrien (Q3)

3. KVARTAL: Redaktionen har samlet årets store begivenheder i metal- og maskinindustrien. Læs fortsættelsen her.
Jern & Maskinindustrien ser tilbage på 2015, som bød på masser af op- og nedture for de mange virksomheder i branchen.

Vi fortsætter med årets tredje kvartal og bringer fjerde kvartal i morgen.

Hele oversigten kan – sammen med eksklusive brancheanalyser, reportager, interviews, toplister og meget mere – findes i magasinet ”Industriens Top”, som blev udgivet sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Læs ”Industriens Top” her.

1. juli:
Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri, Seasight Steel og Seasight Handling slår sig sammen under fællesnavnet Hvide Sande Shipyard, Steel and Service.

1. juli:
Dancoat overtager Ibsen Jensen Korrosionsbeskyttelse ApS.

1. juli:
Grundfos Group frasælger sanitærpumpe-grenen Hilge til tyske GEA. Grundfos købte oprindelig Hilge i 2004.

1. juli:
Maskinfabrikken Pro Tech CNC fra Skærbæk overtager Elite Components GmbH, der holder til i Handewitt nær Flensborg.

2. juli:
Stålgrossisten Damstahl investerer massivt i en ny projektafdeling, som er målrettet den kvalitetskrævende farmaceutiske industri.

6. juli:
Dong Energy vælger Siemens som foretrukken leverandør til Hornsea Project One Havmøllepark. Det betyder i praksis, at Siemens skal levere op til 171 7.0MW vindmøller.

6. juli:
Andresen Towers indgiver konkursbegæring efter længere tids kamp mod ordretørke.

8. juli:
Jensen Denmark fyrer 87 ansatte. Det sker som direkte konsekvens af svigtende ordreindgang.

14. juli:
Linak udvider fabrikken i Guderup på Als for mere end 100 millioner kroner. Det giver yderligere 14.000 kvadratmeter plads til de flere end 1.000 ansatte.

30. juli:
AK Smede og Staldteknik fra Midtjylland opkøber dele af den konkursramte virksomhed Lantec.

1. august:
Søgaard Industri overtager det tidligere Hammerum Steel og åbner nyt søsterselskab på Langeland.

5. august:
Siemens investerer 1,5 mia. kr. i en ny 170.000 kvadratmeter stor fabrik i Cuxhaven. Fabrikken forventes at være i produktion medio 2017.

7. august:
Aktiviteterne genoptages på Hanstholm Smedie & Maskinfabrik, som ellers indgav konkursbegæring 10. juli. Det er den tidligere ejer, Poul Zohnesen, der har generhvervet virksomheden.

11. august:
Jens-Ole Sørensen fratræder med øjeblikkelig virkning som adm. direktør hos Roblon. Jagten på en ny direktør er fortsat i gang ved redaktionens afslutning.

11. august:
AH Industries sælger sin fabrik i Leipzig til den spanske flangeproducent Barranquesa.

11. august:
VMP Danmark meddeler, at Kjeld Lund, der tiltrådte som direktør den 1. februar 2015, har købt en tredjedel af aktierne i virksomheden mod at indskyde kapital i driften.

12. august:
Ålsrode Smede og Maskinfabrik åbner en fabrik i Randers, hvor underleverandøren forventer at beskæftige 20-30 ansatte i løbet af et års tid.

12. august:
ES Stålindustri overtager K.P. Pladeindustri, som ellers blev erkæret konkurs i juni. Den tidligere ejer, Jørgen Hvolbæk, fortsætter som daglig leder hos K.P. Pladeindustri i Aars

13. august:
Brimas føjer yderligere 1.500 kvadratmeter til produktionen for at skabe plads til et nyt laserskæreanlæg.

13. august:
AAO Steel præsenterer Anni Dressø som ny adm. administrerende direktør med virkning fra 1. september. Direktørjagten hos den østjyske underleverandør har stået på, siden Jørn Krogager forlod stillingen 1. maj.

15. august:
Den østjyske metalvirksomhed, Søstrøm A/S, køber nabovirksomheden Brdr. Jacobsen Randers.

19. august:
Al-Ayuni Investment and Contracting Company køber Kosan Crisplant fra den nuværende ejer, Seera Investment Bank B.S.C.

20. august:
Gipo lancerer planer om at udvide produktionen i Polen fra 5.000 til 8.500 kvadratmeter. Det sker som en direkte konsekvens af travlhed.

24. august:
Micro Matic køber ølslangeproducenten Valpar af en gruppe af private investorer i Nordirland.

25. august:
Første spadestik tages på byggeriet af en 6.300 kvadratmeter stor fabrik, der hiver produktionen af stålrør til Linaks aktuatorer hjem til Danmark. Linak står som bygherre og udlejer, mens AKK Industri bruger produktionshallen som lejer.

27. august:
Askov-virksomheden Epoke køber Vestas Hydromann af Vestas Aircoil.

27. august:
PDC-Teknik erklæres konkurs ved Skifteretten i Helsingør.

2. september:
AH Industries udvider produktionsfaciliteterne i Horsens med en produktionshal, som skal rumme en ny, gigantisk maskine, der bearbejder hovedkomponenter til de allerstørste havvindmøller i verden. Investeringen løber op i 35 mio. kr.

2. september:
Tajco sættes til salg for en forventet pris på op mod 1 mia. kr. Brødrene Frank og Kurt Lorenz, som ejer den sydjyske producent af rørhaler, regner med en salgsproces, der kan vare et halvt år.

3. september:
Alfred Priess – som producerer belysningsmaster – har ansat 24 nye medarbejdere siden årsskiftet og regner med at udvide medarbejderstaben med yderligere 15 ansatte. Travlhed er den logiske årsag til oprustningen.

9. september:
Oxymat i Helsinge investerer mere end 10 mio. kr. i en højt automatiseret produktionslinje med robot- og CNC-teknologi. Dermed kan virksomheden rykke dele af produktionen tilbage til Danmark fra datterselskabet i Slovakiet.

10. september:
Moldow opkøber ingeniør- og ventilatorvirksomheden B. Bille A/S. Opkøbet sker bare syv måneder efter, Holsted-virksomheden overtog aktiviteterne i det konkursramte Barker Jørgensen Maskinfabrik.

11. september:
Mekoprint overtager bearbejdnings-aktiviteterne fra Lema, der gik konkurs 1. september. Samtidig overtager Danpres i Låsby hovedparten af medarbejderne fra den østjyske underleverandør.

15. september:
Jydepejsen flytter sine slovakiske aktiviteter hjem til Nr. Felding syd for Holstebro, hvilket skaber 15 lokale arbejdspladser.

17. september:
Activ Rustfrit Staal bliver erklæret konkurs ved Skifteretten i Kolding. Virksomheden beskæftigede omkring 15 ansatte.

22. september:
MAN Diesel og Turbo indvier sit nye testcenter i Frederikshavn i en investering, der beløber sig til 100 mio. kr. De første motorer samles i starten af 2016, og en egentlig serieproduktion forventes at starte op i 2017. Testcentret forventes at skab op mod 100 arbejdspladser.

24. september:
HI 2015 i MCH Messecenter Herning lukker dørene for årets messe og gør status over tre dage med 16.800 besøgende.

25. september:
Bila overtager fabriksbygningerne efter den tidligere store møbelfabrik Bodilsen i industrikvarteret Morsø Food Park i Nykøbing Mors. Der er tale om 19.000 kvadratmeter, som på sigt skal huse store dele af virksomheden.

28. september:
Frederikshavn Havn skriver kontrakt med det amerikanske selskab, Modern American Recycling Services, der senest i 2017 etablerer sig i Frederikshavn. Selskabet – der har hovedaktiviteter inden for ophugning og genbrug af olieplatforme og skibe – forventes at skabe 150-200 nye job på havnen.

29. september:
Gertsen & Olufsen køber Heco International, som bliver virksomhedens tredje opkøb på 18 måneder. I 2014 overtog G&O således Atlas Incinerators, mens Pres-Vac Engineering blev overtaget i april.

1. KVARTAL | 2. KVARTAL

Jeg vil gerne læse mere
Jern & Maskinindustrien bringer højdepunkter fra alle fire kvartaler i dagene op til juleaften. Ønsker du et samlet overblik, så gå til magasinet ”Industriens Top”, der udkom sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Min virksomhed er ikke med i oversigten
Redaktionen har udvalgt historierne efter, hvad der er blevet læst mest flittigt i løbet af året. Der er altså ikke tale om redaktionens subjektive skøn, historierne er derimod udvalgt af læserne selv. Det er altid muligt at tippe redaktionen om historier fra virksomheder i branchen via e-mail.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127