23948sdkhjf

Årsrevy 2015: Se højdepunkterne fra metal- og maskinindustrien (Q1)

1. KVARTAL: Redaktionen har samlet årets store begivenheder i metal- og maskinindustrien. Læs med fra begyndelsen her.
Jern & Maskinindustrien ser tilbage på 2015, som bød på masser af op- og nedture for de mange virksomheder i branchen.

Vi starter med årets første tre måneder og fortsætter med andet kvartal på mandag.

Hele oversigten kan – sammen med eksklusive brancheanalyser, reportager, interviews, toplister og meget mere – findes i magasinet ”Industriens Top”, som blev udgivet sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Læs ”Industriens Top” her.

5. januar:
Gardit overtager aktiviteterne i overfladebehandleren Djuma Industri, som gik konkurs midt i december 2014. Samtidig flytter Gardit centrallageret til køletrailerproducenten Bernard Krones tidligere ejendom i Hvam nær Viborg med virkning fra 1. februar.

9. januar:
Klaus Kalstrup overtager direktørposten i Sjørring Maskinfabrik efter Henrik R. Rasmussen, som kun nåede at vikariere på pladsen i et halvt års tid.

12. januar:
Orskov Yard afskediger 17 medarbejdere. Det sker som direkte konsekvens af den faldende oliepris, forklarer bestyrelsesformand Christina Ørskov.

19. januar:
A/S Cimbria, der producerer korn- og frøudstyr til landbrugssektoren, ansætter Søren Overgaard som administrerende direktør i stedet for Karsten Larsen.

28. januar:
JW-Group fra Ikast – der har syv datterselskaber med 70 ansatte i alt – går konkurs.

1. februar:
Sanistål sælger sin bilindretningsforretning – der årligt omsætter for ca. 25 mio. kr. – til Modul System.

3. februar:
Moldow i Holsted overtager aktiviteterne i det konkursramte Barker Jørgensen Maskinfabrik.

10. februar:
Direktøren for Orskov Group, Jeppe Ørskov, dør i en alder af bare 50 år. Jeppe Ørskov var tredje generation i den nordjyske værfts-familie som barnebarn af Arne Ørskov Christensen, der i 1958 grundlagde Ørskov Christensens Staalskibsværft.

10. februar:
KP Industri køber og viderefører JW Engineering fra JW Group, som gik konkurs i januar.

13. februar:
De udenlandske ejere af Carnitech indstævnes for retten med et erstatningskrav på knap 60 mio. kr. af konkursboets kurator.

17. februar:
Også JW Industri købes ud fra konkursramte JW Group. Det er blandt andre den tidligere bestyrelsesformand, Niels Mosegaar,d og hans to sønner, Ulrich og Michael Moesgaard, der overtager selskabet.

18. februar:
Maskinfabrikken Jilko i Aars indstiller aktiviteterne. Der er ikke plads til produktudvikling og effektivisering på markedet, lyder begrundelsen.

19. februar:
OEM-producenten Dinex lukker produktionen i Middelfart og flytter produktionsarbejdspladserne til eksisterende fabrikker i Letland, Tyrkiet, USA og Finland.

23. februar:
Brüel International – der primært producerer kassevaske- og håndteringsanlæg – begæres konkurs. 60 ansatte sendes hjem fra fabrikken i Hjørring.

5. marts:
Den nordjyske smedevirksomhed, LA Steel, erklæres konkurs ved Skifteretten i Hjørring

10. marts:
Ledende medarbejdere og en ekstern investor redder Brüel International ved at overtage aktiviteterne under navnet Brüel Systems A/S.

17. marts:
Den sønderjyske underleverandør til vindmølleindustrien, Steel Team, erklæres konkurs ved Skifteretten i Sønderborg.

18. marts:
Bladt Industries på Lindø skal producere 41 fundamenter til havvindmølleparken Wikinger i den tyske del af Østersøen, og det vil skabe op mod 200 job til smede og svejsere, vurderer direktør Jan Kjærsgaard.

Jeg vil gerne læse mere
Jern & Maskinindustrien bringer højdepunkter fra alle fire kvartaler i dagene op til juleaften. Ønsker du et samlet overblik, så gå til magasinet ”Industriens Top”, der udkom sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Min virksomhed er ikke med i oversigten
Redaktionen har udvalgt historierne efter, hvad der er blevet læst mest flittigt i løbet af året. Der er altså ikke tale om redaktionens subjektive skøn, historierne er derimod udvalgt af læserne selv. Det er altid muligt at tippe redaktionen om historier fra virksomheder i branchen via e-mail.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078