23948sdkhjf

Jyske rør på vej i tysk rampelys

Virksomheden Pipetek ved Varde har sat kursen mod nye markeder og flere medarbejdere. Nøglen er DI's tysklandsnetværk.
Det hele startede på verdens største industrimesse i Hannover i juni. Administrerende direktør Alexander Wirth, Pitetek, var til stede for at tjekke mulighederne for at få en fod inden for på det tyske marked for specialfremstillede rør – og faldt i snak med en ansat i DI:

– Jeg blev med det samme meget fascineret af, hvor energisk chefkonsulenten var. Det er utroligt, så engageret DI er i at få vores lille virksomhed ud over rampen. Når jeg ringer eller mailer, får jeg nærmest altid svar med det samme, og jeg får løsninger, jeg kan bruge. Det er lidt vildt, men det føles faktisk som et ægte partnerskab, siger Alexander Wirth.

Det første punkt på dagsordenen efter mødet på industrimessen i Hannover var at få Pipetek med i DI’s tysklandsnetværk, som består af ti danske industrivirksomheder, der alle arbejder på at komme ind på det tyske marked. DI’s konsulenter sørger for at kontakte relevante tyske virksomheder, åbner dørene og sikrer, at Pipetek kan tage på besøg hos en kommende mulig kunde.

– Det er utrolig målrettet. På den måde kan vi koncentrere os om nye kunder, der faktisk er interesserede i vores rør, siger Alexander Wirth.

Retrolamper, motorcykler og vindmøller
Pipteteks speciale er rør. Hver dag arbejder otte ansatte på værkstedet med at forme fire–fem meter lange stål- og aluminiumsrør i alle størrelser og tykkelser. De saver og bukker alt fra vandhanen ved tandlægen, retrolamper og motorcykelstel til dele til vindmøller og olieplatforme. Måske kommer der også gevind eller en såkaldt udkravning på, men alle rørene bliver til i hånden – det hele foregår 100 procent manuelt, skræddersyet og kun på bestilling.

– Siden messen har vi fået kontakt til to store tyske koncerner. Hvis vi lander dem som vores nye kunder, kan jeg ansætte seks–otte mand mere på værkstedet og udvide til toholdsskift, forklarer Alexander Wirth.

Fra Paris til trelænget gård i Jylland
Det er kun to år siden, han trådte ind i Pipetek, som ejes af en god ven. Først var han bestyrelsesformand, og i 2014 fik han titel af administrerende direktør. Med bopæl i Paris, rejser Alexander Wirth til Outrup en gang om måneden:

– Jeg er direktør i tre internationale virksomheder, så jeg er på farten nærmest 24/7. Med tre telefoner og en vis tilvænning går det – og jeg synes faktisk, det er sjovt, siger han.

Og flyrejserne har ikke været forgæves. Pipetek har været igennem en turnaround, hvor omsætningen er steget med 4 mio. kr., og resultatet er gået fra minus 2,3 mio. kr. i 2013 til plus 2,5 mio. kr. i 2014. Og det stopper ikke her. Alexander Wirth vil ud over Tyskland også gerne ind på både det amerikanske marked og det mellemøstlige marked. Og her kan DI’s globaliseringsnetværk måske hjælpe.

– På det første møde i september lærte jeg en masse om, hvordan andre gør med for eksempel salg og levering i praksis. Det var super relevant. Jeg har selv foreslået, at vi metalvirksomheder i fremtiden kan dele vores kundekartotek, for alt handler jo om, hvem man kender og kan stole på, siger han. 

Kilde: Dansk Business - http://di.dk/dibusiness

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082