23948sdkhjf

USA lurer på dansk biomasseanlæg

Dall Energys biomasseanlæg har fået amerikanerne til at kigge mod Danmark.
Ingeniør Jens Dall Bentzens biomasseanlæg har vakt interesse i USA. Der snurrer allerede et af Dall Energys biomasseanlæg i USA, og flere er på vej.

- Anlægget på virksomheden Warwick Mills er blevet kendt i New England.Jeg var derovre i sidste uge og lave en præsentation på en konference, så vi har en del leads derovre, fortæller Jens Dall Bentzen.

Anlægget hos Warvick Mills har kørt siden juni 2014.

- Projektet har en sjov historie. I 2010 publicerede jeg resultater fra det pilot-anlæg, vi havde bygget med støtte fra EUDP. Ejeren af virksomheden Warwick Mills ville gerne have et biomasse anlæg, der havde lave emissioner. Det var nødvendigt på grund af skrappe lovkrav i staten New Hampshire. Han fandt Dall Energy-hjemmesiden via Google search, og kort tid derefter var der indgået kontrakt om eksport af et anlæg til USA, siger Jens Dall Bentzen, og tilføjer:

- Så man skal ikke sige, at EUDP-støtte ikke fører til eksport.

Også herhjemme kører det for Dall Energy og Jens Dall Bentzen. I juni indviede Sønderborg Fjernvarme sit nye biomasseanlæg. Biomasseanlægget fra Dall Energy kostede 16 mio. kr. Den samlede investering var på 58 mio. kr.

- Vi har dialog med mange danske kunder. Den store interesse skyldes især, at vores teknologi kan bruge alternative billige brændsler, for eksempel have-park affald, men kunderne lægger også stor vægt på, at anlægget kører stabilt ved meget lav last. For eksempel kører anlægget i USA på 10 procent last i weekenden. Det er svært at sige, hvor mange anlæg det bliver til. Vi forventer minimum tre kontrakter i Danmark i løbet af de næste seks måneder, lyder det fra Jens Dall Bentzen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078