23948sdkhjf

Det begyndte med to langdrejere i nedlagt hestestald, og nu...

Lasse Gadensgaard grundlagde Nordturn i nedlagt hestestald med to brugte langdrejere – det seneste år har virksomheden indkøbt tre nye maskiner
LANGDREJNING: Nordturn Maskinfabrik er et mønstereksempel på, hvordan en ung virksomhed kan udvikle sig på engagement og dygtighed. Indehaveren er kun 26 år og har inden for de sidste 12 måneder købt to nye langdrejere og en drejebænk hos Flextek.

Lasse Gadensgaard ejer og driver maskinfabrikken, som ligger for enden af en blind markvej et godt stykke uden for Dronninglund i det nordjyske. Her har han lejet sig ind på faderens landejendom. Faderen lever af at købe og sælge landbrugsmaskiner og traktorer.

To brugte langdrejere
Det er fire år siden, Lasse Gadensgaard etablerede sig i den nedlagte hestestald med to brugte langdrejere af mærket Star. Dem købte han hos den arbejdsplads, som han forlod for at efterleve drømmen om at blive selvstændig. Pengene til maskininvesteringen havde han svært ved at låne i banken – under finanskrisen – selv om den dengang 22-årige iværksætter havde sparet en del op.

Et par år senere blev pladsen dog for trang, og iværksætteren rykkede ind i en nybygget hal med kontor og velfærdsfaciliteter. Hallen blev på kort tid forvandlet til en topmoderne og strømlinet maskinfabrik – med fokus på drejning.

I den ene side af lokalet står otte CNC-langdrejere nærmest synkront placeret – alle er Star-maskiner, og alle er forsynet med lademagasiner til stangmateriale. To af langdrejerne er fabriksnye. Det er to Star SR20J Type C med syv akser og hurtig ilgang (35 m/min.). Hele pakken med maskiner og lademagasiner er leveret og installeret af Flextek, som oplyser, at maskinen kan leveres både som langdrejer og som kortdrejer – og med mulighed for dybhulsboring op til 100 mm.

- Vi har investeret i de to nye langdrejere for at udvide kapaciteten. Maskinerne er opdateret i forhold til de andre langdrejere og er 10-15 procent hurtigere, fortæller Lasse Gadensgaard.

Star-maskinerne er udstyret med Y-akse og roterende værktøjer, og dermed kan de også fræse.

Det er nogle stærke og stive maskiner, som sikrer præcision og hurtige bearbejdningstider. Emnerne, som i størrelse går op til 32 mm i diameter, bliver færdigbearbejdet i en og samme arbejdsproces.

Fra Kina til Dronninglund
En stor del af kunderne er virksomheder, som leverer til fødevareindustrien. Typisk er ordrerne store serier, og emnerne kan være i alt lige fra rustfri stål til plast.

- Vi arbejder for flere kunder, som har trukket deres produkter hjem fra Kina. Det er en klar tendens. Og for at sikre et lavt prisniveau skal vi være i stand til at køre ubemandet produktion. Det er dér, vi skal hente pengene, forklarer Lasse Gadensgaard, der fornemmer, at krisen i branchen langt om længe er ved at være ovre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.427