23948sdkhjf

Sondex indtager, nye strategiske markeder

Kolding-virksomheden fortsætter ekspansionen og er nu til stede i mere end 40 lande.
Seneste skud på Sondex’ stamme af datterselskaber er en ny russisk produktion, som administrerende direktør Aage Søndergaard Nielsen forventer vil være klar i Moskva inden udgangen af året.

- Vi vil gerne sikre, at vi er inden for de russiske mure, uanset hvad der kommer af sanktioner derovre, forklarer Sondex-direktøren.

Sondex blev grundlagt i 1984 og beskæftiger i dag mere end 1.000 medarbejdere over hele verden. Ambitionerne er dog at fordoble omsætningen over de kommende fem år, og netop derfor er vækstmarkeder som Rusland interessante.

Protektionistisk marked
Et andet marked i samme kaliber er det brasilianske, hvor Sondex i sidste måned startede egen produktion.

- I Brasilien starter vi ikke en større produktion i første omgang, men det er vores hensigt næste år. Vi har lejet en fabrik i Sao Paolo og vil se, hvordan det kører, før vi køber vores egen, fortæller Aage Søndergaard Nielsen.

Den østjyske producent af pladevarmevekslere har traditionelt valgt at placere produktionen tæt på de markeder, hvor man gerne vil afsætte produkterne, og det giver ekstra god mening i et land som Brasilien.

- I Brasilien er det et krav at have egen produktion, hvis man vil have nogle større ordrer, ellers så kommer der 60 procent told på produkterne. Det er et meget protektionistisk marked, forklarer Aage Søndergaard Nielsen.

Langt fra Danmark
Et andet eksempel er det sydafrikanske marked, hvor Sondex også har etableret egen produktion.

- Vi har startet nyt selskab i Port Elisabeth i Sydafrika på et tidspunkt, hvor en del andre virksomheder faktisk forlader landet, siger Aage Søndergaard Nielsen, og tilføjer:

- Vi har valgt at gøre det som en langsigtet plan, fordi vi kan se et marked dernede, og fordi vi gerne vil være kendte. Rent geografisk ligger landet også så langt væk fra Danmark, at vi er nødt til at have lokal produktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063