23948sdkhjf

Dantherm kæmper stadig med røde tal

Frasalget af koncernens Telecom-aktiviteter trækker ud og belaster regnskabet for årets første tre kvartaler.
I årets første tre kvartaler omsatte Dantherm for 303 mio. kr. mod 321 mio. kr. i samme periode i 2014.

Driftsresultatet (EBIT) blev et underskud på DKK 17,7 mio. kr., hvilket var marginalt bedre end -18,3 mio. kr. i 2014. Resultatet er negativt påvirket med 20,3 mio. kr. fra virksomhedens Telecom-segment.

- Dantherms driftsresultat i første–tredje kvartal 2015 blev samlet set utilfredsstillende som følge af en underskudsgivende Telecom-forretning. HVAC-forretningen havde i tredje kvartal 2015 et positivt driftsresultat, og udviklingen i 2015 inden for HVAC er fortsat bedre end i 2014 primært som resultat af gennemførte omkostningsbesparelser. Driftsudviklingen og den fortsat manglende gennemførelse af Telecom-frasalget betyder, at vi fortsat arbejder intensivt med tiltag til en styrkelse af kapitalstrukturen, siger administrerende direktør Torben Duer.

Aftalen om frasalget af Telecom-aktiviteterne til kinesiske China Technologies Holdings Group blev indgået i marts 2014, men salget er endnu ikke gennemført. Dantherm er dog fortsat i dialog med køber omkring gennemførelse af transaktionen og arbejder på en afklaring.

På baggrund af udviklingen i årets tre første kvartaler fastholder Dantherm forventningerne til hele 2015. Det betyder, at man kalkulerer med et forbedret driftsresultat i niveauet 5-10 mio. kr. med samme omsætningsniveau som i 2014. Forventningerne til 2015 er baseret på, at frasalget af Telecom-forretningen gennemføres.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109