23948sdkhjf

Aftale på plads om affaldsdepotet ved Stålvalseværket

Miljøminister Troels Lund Poulsen og Halsnæs borgmester Helge Friis har indgået en aftale om håndtering af de efterladte affaldsdepoter ved det konkursramte Det Danske Stålvalseværk A/S i Frederiksværk.
Første skridt i planen er at sende opgaven med at fjerne affaldsdepoterne i udbud. Dette forventes at ske i løbet af 2008. Både miljøminister Troels Lund Poulsen og borgmester Helge Friis udtrykker tilfredshed med aftalen:

- Det her har længe været en meget ubehagelig sag for indbyggerne i Frederiksværk og for Halsnæs Kommune. Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu er nået frem til en politisk aftale om statens bidrag til en økonomisk og miljømæssig forsvarlig håndtering af de efterladte depoter. I den sammenhæng synes jeg også, at det er meget positivt, at det er gået så relativt hurtigt med at blive enige politisk, da først de mange tekniske og juridiske udeståender i sagen var udredt, siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

- Jeg hilser det med stor tilfredshed velkomment, at staten vil medvirke til en økonomisk ansvarlig løsning på håndtering af affaldsdepotet ved Det Danske Stålvalseværk. Jeg er desuden meget glad for, at miljøminister Troels Lund Poulsen med denne aftale indfrier den forhenværende miljøminister, Connie Hedegaards tilsagn om bistand til at finde en miljømæssig forsvarlig håndtering af affaldsdepoterne, siger borgmester Helge Friis.

Aftalen er indgået med forbehold for blandt andet de bevilligende myndigheders endelige godkendelse.

Kilde: Miljøministeriet - http://www.mim.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.316