23948sdkhjf

Danbor køber vindselskab

Danbor, som er ejet af norske NorSea Group, køber det danske vindselskab Øer.
NorSea Group vurderer, at vindmarkedet generelt og offshore vind specielt er et kraftigt voksende marked. Her vil der fremover være et stort behov for tjenester, både inden for installation og vedligehold.

- Både NorSea Group og ejerne har mange kompetencer, en infrastruktur og udstyr, som vi ønsker at benytte på vindmarkedet, og særligt inden for offshore vind. Vores mål er at være en aktør, som kan levere tjenester til hele værdikæden både inden for installation og drift af vindmølleparker. I første omgang satser vi på Nordsøen og Østersøen, men derefter forventer vi at levere til verdensmarkedet, siger koncernchef i NorSea Group, John Egil Stangeland.

Danbor er NorSea Groups Centre of Excellence inden for vind med bred erfaring inden for logistik, service og inspektion af vindmøller. Øer skal fortsætte som et selvstændigt selskab, men vil blive placeret og administreret af Danbor under Center of Excellence.

- Danbor har med købet af Øer fået en særdeles stærk international platform med mulighed for yderligere vækst inden for installation, drift og vedligehold samt servicering af vindmølleindustrien, udtaler administrerende direktør Jørn Bue Madsen i Danbor.

Øer blev etableret allerede i 1963 og har virksomheder i både Danmark, Tyskland, Storbritannien og Frankrig. De har oparbejdet en solid erfaring og kompetence inden for alle typer af teknisk vedligehold, reparation og installation af vindmøller. Selskabet har 120 ansatte, og har kontrakter med de vigtigste aktører på markedet.

- Vi er i Øer overbeviste om, at vi har fundet de rigtige ejere til at sikre vores virksomheds fortsatte vækst, og vi kan fastholde kvaliteten og medarbejdernes høje faglige niveau. Indlemmelsen i Danbor får ingen umiddelbar indvirkning på hverken daglig drift eller eksisterende kontrakter. Vi vil bestræbe os på at skabe så positiv en overgang som muligt til at fortsætte vores strategiske ambitioner i det nye setup. Sammen med Danbor har vi nu fået langt større mulighed for at udvikle forretningen både produktmæssigt og geografisk, fortæller Rasmus Bøgelund, sales director og Thomas Gissel, director operations hos Øer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094