23948sdkhjf

Dira Automatiseringspris 2015 gik til….

….MiR, Mobile Industrial Robots. Producenten af mobile robotter blev tirsdag udpeget som vinder af DIRA Automatiseringspris 2015 .
Mobile Industriel Robots fik både pris og lovord med på vejen, da statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag eftermiddag overrakte firmaet DIRA Automatiseringspris 2015 på HI teknologi- og industrimessen 2015.

Odense-virksomheden får prisen for MiR100, en mobil robot som bruges til mindre transportopgaver i både industrien og på for eksempel hospitaler.

I begrundelsen for pristildelingen hedder det blandt andet, at MiR er en logistik robot, som funktionsmæssigt kan hamle op med eksisterende alternativer og til en pris, der er overkommelig for selv små virksomheder. Juryen lægger endvidere vægt på, at MiR100 vil kunne frigøre mange hænder og hoveder fra trivielle transportopgaver til værdiskabende arbejde på de danske virksomheder.

Boost til ekspansionsplanerne
CEO i Mobile Industrial Robots, Thomas Visti, er

Fire kæmpede om prisen

Der var fire nominerede til Automatiseringsprisen. De var udvalgt blandt 50 indstillede virksomheder. En jury har besøgt de fire nominerede virksomheder og blandt andet på den baggrund udpeget den endelig vinder.

De fire nominerede var:
LIP Bygningsmaterialer , som er kendt af mange håndværkere og gør-det-selv folket for deres fliseklæb.

Elos Medtech Pinol , der bl.a. fremstiller dental implantater og værktøj til tandlæger.

MiR , som har udviklet og fremstiller den autonome transportrobot MiR100.

Bornholms , der fremstiller fiskeprodukter på Bornholm.
både meget stolt og glad for at modtage prisen.

- For både ledelse og medarbejdere er DIRA Automatiseringsprisen et kæmpestort skulderklap. For vores virksomhed er timingen af denne pris i top: Det er det helt rette tidspunkt at få så prestigefyldt kvalitetsstempel som DIRA Automatiseringsprisen. Vi er jo stadig en mindre virksomhed, men vi i fuld gang med at etablere os primært i Europa, hvor vi nu har 20 forhandlere i 11 lande. Næste år indtager vi USA og herefter Asien og i netop disse regioner har kåringer som denne stor værdi, siger Thomas Visti, der forventer, at prisen vil give et mærkbart rygstød til virksomhedens eksport, siger Thomas Visti og tilføjer:

- Efter Universal Robots’ globale succes med deres robotter, har udlandet fået øjnene op for, at lille Danmark har stor spidskompetence inden for nyskabende robotteknologi, siger Thomas Visti og tilføjer, MiR næste år planlægger at ansætte yderligere 20 medarbejdere.

Artiklen er en del af temaet HI 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095