23948sdkhjf

Orskov lander vigtig rig-ordre

Boreriggen Maersk Guardian kommer om en uges tid til Frederikshavn, hvor den skal serviceres. Ordren er sikret af netværket Offshore Base Scandinavia.
Maersk Drillings borerig Maersk Guardian bliver den første borerig, Frederikshavn Havn modtager, men sikkert ikke den sidste, siger Torben Gregersen, administrerende direktør i Offshore Base Scandinavia.

- Det allerførste, der skal til for at få et rigselskab til at overveje en bestemt havn er, at man kan svare bekræftende på spørgsmålet: Har der været én før? Det kan vi nu, så det her er en utrolig vigtig reference, slår Torben Gregersen fast.

Boreriggen skal midlertidigt lægges op på grund af lav aktivitet i offshore markedet i Nordsøen, og under opholdet i Frederikshavn kan både rig og besætning serviceres af de omkringliggende virksomheder. Der skal strøm, vand, mad og andre fornødenheder til.

Stærkt netværk
Når Maersk Drilling valgte Frederikshavn mellem flere andre, både danske og udenlandske, havne, skyldes det ikke mindst netværket i Offshore Base Scandinavia, der nu tæller 34 virksomheder på og omkring havnene i Hirtshals og Frederikshavn.

- Flere af virksomhederne i vores netværk er jo allerede leverandører til Maersk Drilling, og deres kompetencer, erfaring og renommé har helt klart været med til at bane vejen. Det samme har naturligvis det faktum, at Maersk Guardian sammen med en anden rig tidligere har været under reparation i Hirtshals af de samme virksomheder, siger Torben Gregersen.

Det ambitiøse mål for Offshore Base Scandinavia har siden etableringen i januar 2014 været at skabe Nordeuropas stærkeste maritime erhvervsklynge indenfor service, reparation og underleverancer til offshore-, olie- og gasindustrien. Et delmål var at få den første borerig til en af de to havne i løbet af 2015.

- Med Maersk Guardians ankomst er vi igennem det første nåleøje. Det er lykkedes os at få synliggjort havnene i både Hirtshals og Frederikshavn samt de lokale, maritime virksomheder hos stort set alle de rigselskaber, der opererer i Nordsøen, siger Torben Gregersen.

Orskov Offshore bliver hovedentreprenør
Orskov Offshore, der udspringer af Orskov Yard i Frederikshavn og er medlemsvirksomhed i Offshore Base Scandinavia, er hovedentreprenør og kontraktpartner med Maersk Drilling, når Maersk Guardian lægger til i Frederikshavn.

- Vi har tidligere haft opgaver på de store borerigge, men det har været offshore. Maersk Guardian bliver den første borerig i Frederikshavn Havn, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan, når vi er på hjemmebane, siger Bjørn Strandos, der er senior project manager i Orskov Offshore.

På Frederikshavn Havn er man midt i en markant udvidelse af havnen, der blandt andet skal give bedre plads til de store borerigge. Havneindsejlingen skal udvides til 200 meter, mens de eksisterende bassiners dybde allerede er tilstrækkelig til en rig som Maersk Guardian, der med sine tre ben på 157 meter rager langt i vejret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.347