23948sdkhjf

Produktnyhed: Atlas Copco lancerer ny olieindsprøjtende kompressor

Alle komponenter i den nye GA-serie er nøje udvalgt og designet til at levere et produkt til Atlas Copcos kunder, der giver den bedste driftsikkerhed og energiudnyttelse.
- Denne nye serie af olieindsprøjtede GA+ kompressorer er resultatet af vores løbende investeringer i produktudvikling, og den vil styrke vores position som førende inden for kompressorteknologi. Virksomhedens stræben efter den bedste energiudnyttelse uden at gå på kompromis med miljøbeskyttelse eller hensynet til klimaændringerne har ført til en helt ny serie kompressorer i tråd med Atlas Copcos vision , forklarer Ronnie Leten, præsident for Atlas Copcos forretningsområde Compressor Technique.

Atlas Copco fokuserer på at undgå produktionsstop og minimere udgiften til hver kubikmeter trykluft, der produceres. Full-feature-produkter, integreret frekvensomformer (VSD) samt udvikling af skræddersyede løsninger er kun et udpluk af alle de tiltag, der lever op til eller overgår den enkelte kundes krav til driftsikkerhed, luftkvalitet og energiudnyttelse.

Energiudnyttelse i den nye GA-serie opnås blandt andet ved hjælp af de mest moderne kompressorelementer, baseret på Atlas Copcos patenterede asymmetriske rotorprofiler, som reducerer volumetriske tab drastisk. Via optimering af olieindsprøjtning, flow og temperatur holdes kompressionsprocessen på den lavest mulige temperatur, hvorved de termodynamiske tab mindskes.

- Det skal dog siges, at den mest effektive kompressorenhed er mere end blot et effektivt skrueelement. Det er for eksempel også afgørende at optimere alle delelementerne omkring kernekomponenten. I udviklingsfasen af den nye GA-serie brugte vi en del kræfter på at reducere alle former for tab, både flow-relaterede, mekaniske og elektriske. Vi anvendte de nyeste designteknikker, som fx Computational Fluid Dynamics (CFD) for at opnå dette, bemærker Paulo Pereira, produktchef for GA-serien hos Atlas Copco.

Andre detaljer, der er designet til at reducere energiforbruget yderligere, omfatter brugen af frekvensregulerede radialventilatorer, højeffektive motorer og tabsfrie dræn. Derudover kan de ekstra energibesparende funktioner, som fx et integreret energigenvindingssystem og/eller VSD til hovedmotoren, give endnu flere fordele.

Kilde: Atlas Copco

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079