23948sdkhjf

Nordamerika driver fremgangen hos Kverneland

Landbrugsmaskinproducenten forbedrede sin indtjening med knap 22 mio. kr. i 2014.
Det går godt hos Kverneland Group Kerteminde. Virksomheden eksporterer til 80 lande rundt om i hele verden, og det er eksporten til specielt Nordamerika, der giver vækst og øget indtjening på bundlinjen. Omsætningen steg med 110 mio. kr. til 752,2 mio. kr. i 2014, og det gav et resultat før skat på knap 6,6 mio. kr. - en vækst på 21,8 mio. kr.

- Vi er en virksomhed i en fornuftig udvikling. Det var et godt marked i 2014 med fornuftige markedsforhold. Vi ser desværre, at markedet er betydeligt mere trykket i år, siger administrerende direktør Claus Udengaard Thomsen.

Direktøren ser faresignalerne i lavere afregningspriser hos landmænd verden over.

Lavere afregningspriser præger investeringslysten
Selvom producenterne af mælk, svinekød og korn er mærket af lavere afregningspriser på verdensmarkedet, regner Claus Udengaard Thomsen ikke med, at det går ud over Kvernelands vækst.

Virksomheden har de seneste ti år gennemgået og tilpasset sit produktsortiment. Det betyder, at maskinerne rammer de forskellige markeder og behov rundt om i verden. Og de mange nye produkter skal booste efterspørgslen.

Samtidig er der også en gunstig prisudvikling, der tilgodeser oksekødsproducenterne.

- Vi skal kompensere for den vigende investeringslyst ved at vinde større markedsandele, siger direktøren om omsætningen i 2015.

Cirka 98 procent af Kvernelands produktion af maskiner bliver eksporteret til udlandet. Ved afslutningen af 2014 havde virksomheden 392 ansatte.

I øjeblikket arbejder der 370 på fabrikken, og reduktionen er sket på grund af normale sæsonudsving, forklarer Claus Udengaard Thomsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11