23948sdkhjf

Intet alternativ til svejseautomatisering

Kverneland Group optimerer produktionsprocessen for nyt kompliceret produkt med fuldautomatiseret svejseløsning. Løsningen er skabt af danske Migatronic.

Kverneland Group med hovedkvarter syd for Stavanger i Norge udvikler, producerer og sælger landbrugsmaskiner og serviceydelser af høj kvalitet.

Og nu er produktionen udvidet med en automatiseret svejseløsning fra danske Migatronic Automation. Den skal bruges til produktion af et nyt pløjningsprodukt.

- Svejsning er en vigtig del af vores produktionsproces, og vi har mange års erfaring med svejseautomatiseringsløsninger. Men vores nye produkt var en stor udfordring for vores eksisterende produktionsfaciliteter, alene på grund af dets form og størrelse og svejseprocessens kompleksitet, siger Oddvar Tjåland, der er projektleder hos Kverneland.

Effektiv håndtering
Kverneland var derfor ude efter en ny automatiseringsløsning, der kunne opfylde kravene til effektiv håndtering af komponenter, og valget faldt på Migatronic Automation.

- Der er ikke noget alternativ til en svejseautomatiseringsløsning for en produktionsvirksomhed i vores størrelse og med vores ambitionsniveau. Automatisering sikrer ensartethed og præcision i produktionsprocessen, og - hvad der måske er endnu mere vigtigt - det foregår på en yderst effektiv og økonomisk fordelagtig måde, siger Oddvar Tjåland.

Vidste ikke hvad der passede
Projektlederen lægger ikke skjul på, at den nye svejseautomatiseringsløsning fra Migatronic Automation oversteg den norske virksomheds forventninger:

- På grund af produktets kompleksitet vidste vi ikke på forhånd, hvilken svejseautomatiseringsløsning der ville passe. Vores hovedkrav var en løsning, der kunne håndtere alle aspekter af svejseprocessen, særligt i forhold til de vanskeligheder, der er forbundet med korrekt positionering og fastgørelse af komponenter. Derfor var vi meget tilfredse med den komplette automatiseringsløsning, der blev udviklet til vores ekspanderende produktionslinje, siger Oddvar Tjåland.

En komplet turnkey-løsning
Det, som Migatronic Automation har udviklet til Kverneland Group, er en komplet turnkey-løsning bestående af en svejserobot og en håndteringsrobot, der manipulerer svejseemnerne helt synkront med svejserobotten. Det sikrer en optimal svejseposition, mens brænderpositionen justeres ved hjælp af fugefølgning under svejsning.

Håndteringsrobotten kan selv plukke komponenter direkte fra et enkeltsporet transportbånd - det mindsker den interne håndtering og rationaliserer produktionen.

Den integrerede strømkilde er en højteknologisk Sigma Galaxy svejsemaskine. På den måde kombineres moderselskabet Migatronics svejseekspertise med datterselskabet Migatronic Automations avancerede automatiseringsløsning.

/sdh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078