23948sdkhjf

Håndværksrådet: Europa er afhængigt af små virksomheder

Mandag blev et nyt netværk for små og mellemstore virksomheder i EU introduceret.
- Nye arbejdspladser i Europa bliver ikke skabt af store industrikoncerner, men af Europas små og mellemstore virksomheder. Derfor er Europa afhængigt af disse virksomheder, og derfor er Enterprise Network Europe en født succes, sagde Håndværksrådets formand, Niels-Erik Lundvig, da EU's nye netværk for små og mellemstore virksomheder blev skudt i gang i Håndværkets Hus mandag.

Det skete på et netværksmøde, hvor de ni danske deltagere i netværket blev præsenteret. Hovedtaler var tidligere statsminister og nuværende medlem af Europa Parlamentet Poul Nyrup Rasmussen, der talte under overskriften "De små virksomheders Europa".

- Er man lille og vågen, er man nogle gange også meget hurtig til at omstille sig og udnytte de muligheder, et åbent Europa giver. Men det er ikke let, og desværre har jeg oplevet en række eksempler på, at danske virksomheder siger: ”OK, så bliver vi her, hvor vi er". Det sagde Poul Nyrup Rasmussen, der roste Håndværksrådets mangeårige arbejde for at fjerne barrierer i EU-systemet for små og mellemstore danske virksomheder.

Nyrup: Grænse for udbud skal femdobles
- De komplicerede udbudsregler får især små virksomheder til at afstå fra at byde, og vi må spørge os selv: ”Har vores arbejde på dette område været besværet værd? Eller har vi ikke tværtimod forsøgt at stille alt for ideelle og langsigtede regler op?”. Jeg tror, at vi har bygget for meget demokrati op og fået for lidt ud af det, sagde Poul Nyrup Rasmussen. Når virksomheder skal byde på et udbud til en værdi af 1,5 mio. kr., betyder de indviklede regler, som blandt andet skulle beskytte små og mellemstore virksomheder nemlig, at alene papirarbejdet er lige så kostbart som opgaven.

- EU's grænse for udbud kunne passende femdobles fra de nuværende 1-1,5 mio. kr. til en mio. euro, hvilket svarer til 7,5 mio. kr., således at kun offentlige indkøbskontrakter på 7,5 mio. kr. eller derover skal udbydes efter EU's komplicerede udbudsregler, men til gengæld omfattes af en annonceringspligt. I dag er udbudsgrænsen 1 mio. kroner. Kan vi ikke hæve den til 1 mio. euro?, spurgte Poul Nyrup Rasmussen på netværksmødet.

Kilde: Håndværksrådet - http://www.hvr.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109