23948sdkhjf

Massefyringer hos Kongskilde

Maskinproducenten vil sætte ekstra turbo på sin turnaround-proces med yderligere besparelser og fyringer.
Derfor fyrer Kongskilde nu cirka 80 medarbejdere på sin fabrik i Sønderborg, overvejende blandt timelønnede ansatte, samt 22 medarbejdere i resten af Kongskilde Danmark. Dertil kommer justeringer af en række af Kongskildes produktlinjer, der var projekteret til at finde sted i anden halvdel af 2015 og i 2016.

- De påtænkte afskedigelser er planmæssige og normale for sæsonen, men vi tager konsekvensen af, at det globale marked er i nedgang, og derfor har vi kunnet justere yderligere allerede nu, siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde.

Markedet for landbrugsmaskiner har taget et betragteligt dyk i løbet af de sidste måneder, og salget på det globale marked er faldet med over 20 procent i forhold til sidste år – en situation, der ifølge Kongskilde har ramt samtlige globale maskinproducenter.

- Samtidig er vi kommet så langt i genopretningen af Kongskilde, at vi kan se, hvor andre planlagte tiltag samt justeringer af Kongskildes produktlinjer med fordel kan sættes i værk nu, siger Ole Gade.

Markedssituationen har ikke rokket ved DLG’s plan om at gøre Kongskilde rentabel inden for få år og klargøre virksomheden til et frasalg.

- Vi har tidligere kommunikeret, at Kongskilde skal være rentabel i 2016, og det er fortsat vores forventning, siger Lars Sørensen, bestyrelsesformand i Kongskilde og vicekoncernchef og CFO i DLG-koncernen.

- Kongskilde har et stærkt brand med produkter af international klasse og stærke kompetencer. Men Kongskilde passer ikke ind i DLG’s produktportefølje, og for at virksomheden kan nå sit fulde potentiale, ønsker vi at finde en stærk partner eller en køber, der kan drive virksomheden videre, siger Lars Sørensen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078